Tungt besked från Uddevalla Solid Sound…

0
2554

Tråkiga besked vänner. Uddevalla Solid Sound lägger ner. I sex år har eldsjälarna serverat oss den grymmaste festivalen ever, de har satt Uddevalla på kartan och de har fått oss att dansa benen av oss. I brist av tid och allt mindre ekonomiska marginaler delger de nu beslutet.

Jag som arrangerar i förhållande med USS småpotatisarrangemang, kan v´bara fantisera om hur mycket tid och arbete som ligger bakom. Återigen, hatten av till dessa fantastiska människor, jag har en djup beundran!

Vi kan bara blicka framåt och hoppas att andra drivna eldsjälar tar tag i något skoj! Vi kommer ingenstans genom att gnälla. Upp till kamp! Arrangera själva! Gör något! Snacka ihop dig med vänner och ta hjälp av kommun, destination UA, näringlivet – och besanna dina drömmar!

Pressmeddelandet från USS lyder:

”Uddevalla Solid Sound kommer inte komma tillbaka. 2017 blev därmed det sista året som festivalen genomfördes. Det har varit fantastiska år, men varje saga har sitt slut.

Vi i festivalens styrgrupp har tagit beslutet att lägga ned Uddevalla Solid Sound. Anledningen är det allt mindre ekonomiska marginalerna och bristen på tid.

Festivalen 2017 genomfördes samtidigt som samtliga i styrgruppen för första gången hade andra jobb och uppdrag samt att Simon flyttat till Östersund. Bristen på tid och det faktum att det för varje år blir svårare att få festivalen att gå runt ligger bakom beslutet.

Det har varit fantastiska 6 år fyllda av varma minnen, härliga möten och ovärderliga erfarenheter. Det har varit ett tungt beslut att ta men vi hinner helt enkelt inte med att lägga den tiden som krävs för att genomföra fler festivaler.

Vi på Uddevalla Solid Sound vill passa på att tacka vår underbara publik, Uddevalla kommun, samarbetspartners, leverantörer, beslutsfattare och inte minst alla fantastiska volontärer, ni är helt enkelt bäst och har gjort de här 6 åren möjliga överhuvudtaget.

För 6 år sen gick vi runt i ett regntungt juni-Uddevalla 2012 i jakt på nya potentiella lokaler för en livemusik klubb. När vi inte hittade något som passade oss så ramlade vi in på Studio 32:s bakgård. ”Här skulle man göra festival” utbrast vi och slutet av samma sommar genomfördes den första upplagan av Uddevalla Solid Sound. En festival som snabbt utvecklades från 300 besökare 2012 till 14000 besökare 2017 och genom åren har vi upplevt makalösa konserter från bla Veronica Maggio, Thåström, Icona Pop, Laleh, Timbuktu, Angel Haze, Interpol & Dizzee Rascal och många fler.

Det har varit fantastiskt lärorika år där vi har samlat på oss ovärderliga erfarenheter från evenemangs- och musikbranschen. Vi hade i princip ingen erfarenhet alls och hade ingen aning om vad vi gav oss in i när vi stod där i regnet utanför Studio 32. Men idag är vi extremt glada att vi följde vår magkänsla och vågade satsa. Vi hoppas att vi med festivalen har visat att vad som helst är möjligt och att vi har inspirerat till att fler vågar drömma och i bästa fall genomföra dessa drömmar.

Stort tack

Med vänliga hälsningar
Uddevalla Solid Sound