Musiksläppet som är en fröjd för själen

0
92

Uddevalla är en stad som bubblar av musikaliska talanger. Vissa är solister och andra formar band. Vissa, splittras andra byter namn eller får nya medlemmar. Ett av dessa är just Human and I. De är nu aktuella med ny musik och för första gången kan vi höra deras nya sångare David Medina i våra vardagsrum.
David Medina är hela tio år yngre än sina övriga bandmedlemmar men väger upp sin unga ålder med talang. Att axla rollen som bandets nya sångare är en stor grej och jag var väldigt skeptisk innan jag hörde honom live. Human and I är ett band som betytt väldigt mycket för mig under min uppväxt. Första gången jag hörde dem live var i Lysekil. De var förband till Bo kaspers Orkester och hade en annan sångare.  Jag kan erkänna att jag var sådär lätt berusad. Jag kände musiken i hela mitt väsen och fann en ny sida av mig själv. Killarna på scenen var för mig okända men blev oförglömliga. Deras utstrålning, musiken och texterna talade till mitt sjuttonåriga jag.  Nu är jag äldre men fortfarande kär i ett sommarminne från ett sjuttonårigt jag. Killarna är äldre, de har hittat ett komplext sound och funnit en ny sångare. Den killen kan sjunga och det gör han med bravur.  Jag hoppas att vi får se killarna live i runt om i Uddevalla. För det finns få saker som gör mig lyckligare än vackert väder, en kall öl i handen och riktigt bra musik.