Uddevalla topp tre pizzerior!

0
6777

I Uddevalla finns det ett 20-tal pizzerior. Ni som sett mig live kan också se att jag gillar pizza. Jag kommer här att utan inbördes rankning skriva och berätta om de tre bästa pizzorna som finns att köpa i vår kommun!

Cowboy Pizzeria

I en sliten och oansenlig byggnad en bra bit ut på landet, närmre bestämt i Råssbyn finns en pizzera vid namn Cowboy pizzeria. Stället andas varken klass eller stil, och förväntar du dig en saloon eller klassisk pizzarestaurang bör du leta vidare.
Vill du däremot serveras en pizza av Fay, denne nogranne man som vet vad han vill och hur smaker ska smakas – då har du kommit rätt.

En pizza på Cowboy pizzeria kan bland annat innehålla; grana padanaost, riktig marinerad oxfile, färska grönsaker, ett halvt kilo ost, tre kilo kärlek och en deg som är skapad av både gud. En pizza på Cowboy pizzera kostar väl så mycket mer än en ”vanlig pizza” men mättar också tredubbelt. Ett tips är att äta den vid tre tillfällen under två dagar.

Fay berättade för mig hur han anser att mat skall lagas med kärlek, hur han anställt personer som sedan fått lämna för att de glömt bort att en pizza behöver kärlek och inte bara ”kasta på ingredienserna på den”.

Jag kan med lätthet säga att pizzan på bilden nedan är den godaste jag ätit! Så är det!

Håll nu i hatten vänner, nästa pizza kan beställas på.. Briggen!

Briggen Restaurang

Alla känner apan, men apan känner ingen. Så sa han häromveckan till mig allas vår Mikael Krantz – mer känd som Bullen.

Bullen bad mig åka till Briggen för att prova deras pizza, och med viss skepsis åkte jag till denna utmärkta restaurang för att prova på deras pizza. Här serveras enkla pizzor, med få ingredienser med en deg att dö för och med en flört av de klassiska Italienska pizzorna. Jag åt här vid två tillfällen, pizza nummer ett var top notch!

Åk dit och njut!

Cyrano

Cyrano är så nära du kan komma Italien. Tunna, vedugnsbakade pizzor där råvaran är i fokus framför kvantitet. En pizza så tunn att du nästintill kan se rätt igenom den, i en trevlig miljö med fulla rättigheter. Jag har ibland valt att äta deras vanliga rätter, men var gång blivit rekommenderad att äta deras pizzor av personalen.

Alla andra pizzerior förtjänar också att uppmärksammas – fortsätt leverera!