​ICONA POP till #USS17

0
117

Uddevalla Solid Sound skriver följande :​ICONA POP till #USS17


Vi har försökt få Icona Pop till festivalen i flera år och vi är oerhört stolta över att kunna meddela att en av Sveriges största musikexporter de senaste åren kommer till Uddevalla Solid Sound 2017. Det är utan tvekan en av dom största bokningarna vi någonsin gjort. 
Icona Pop har verkligen tagit världen med storm sen genombrottet 2012 med monsterhiten ”I Love It”. Sverige fick då en ny internationell popsensation. Hitlåten rönte stora framgångar – särskilt i USA där singeln sålt 3 miljoner downloads – och Stockholmstjejerna dominerade topplistor världen över samt syntes i ett flertal tv-serier och talk-shows.

Som om det inte vore nog att nämna Icona Pops platinaförsäljning i USA som bevis på deras framgång, kan de även stoltsera med en Grammis i kategorin ”Årets nykomling” samt två P3 Guld-utmärkelser i kategorierna ”Årets låt” och ”Årets grupp”. Dessutom har dom turnerat med Miley Cyrus, Katy Perry och One Direction.
Framgångssagan började när Caroline och Aino, namnen bakom denna svenska electropop-duo, först möttes på en fest 2009. Det var kärlek vid första ögonkastet. Fast beslutna om att skapa ”det bästa bandet någonsin”, inleddes deras musikaliska samarbete redan dagen efter. Det dröjde inte länge innan de släppte sin första singel ”Manners”, vilket kom att bli startskottet till musikundret vi idag kallar för Icona Pop.
Festivalen äger rum 16-17 juni på Kampenhof Västra och vi har en artist kvar att presentera. Sista artisten kommer först att presenteras på Mortens nu på fredag då vi arrangerar Klubb Solid Sound med Promoe.
Biljetter och mer info på www.uddevallasolidsound.se