1803. En försmak av gemenskapen.

0
375

De gånger jag varit i London har en av höjdpunkterna varit att besöka de genuina, typiska Engelska pubarna. Framöver räcker det med att ta mig till centrum för att få samma upplevelse.
Puben 1803 öppnar om knappt en vecka, den 21 april slås dörrarna upp, vägg i vägg med Meatings, vägg i vägg med Carlia, men med en helt annan karaktär än dessa. Då jag steg in i lokalen slogs jag, trots att allt inte var i sin ordning än, av hur väl de har träffat rätt gällande inredningen. För mig blev det en resa i tid och rum.

Puben 1803 kommer att karakteriseras av Engelsk pubmiljö, med sin mörka inredning och det stora utbudet av såväl fatöl som flasköl.
Dennis berättade att 1803 kommer att servera hamburgare, pizza och öl-tilltugg. För de som önskar en bredare meny kan gå till Meatings, för de som vill ha ett brett utbud av dryck lär stanna på 1803. Dennis berättar vidare att det kommer att finnas 16 olika öl på fat och ytterligare ca 35 flasköl, vilka kommer att bytas ut med jämna mellanrum. Vad som erbjuds både mat och dryckesmässigt kommer att presenteras på deras hemsida, som därmed kommer att vara levande och aktuell.

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”1803″]

 

Namnet 1803 kommer från att det är det datum då det fanns ett gästgifveri i samma område i Uddevalla, detta erbjöd både husrum, mat och dryck. Precis som 1803 gör idag. Möblemanget  går i traditionell Engelsk stil med mörka möbler, rejäla stolar och klassiska möbler i mahogny och körsbärsträ. Två TV-apparater sitter på ena väggen, och där kommer det mestadels att visas all form av sport.
Kommer det att vara en sportbar, undrade jag. Dennis kontrade med ”det här är ingen sportbar, men det kommer att vara en bar, som visar sport”
Jag nämnde för honom att jag besökt ett ställe där man kunde vara med sina vänner, dricka en öl och spela ett parti tärning. ”Vi har tankar på att köpa in diverse spel såsom schack och backgammon” sa Dennis, och utvecklade det vidare med att berätta att 1803 kommer att fokusera på gemytlighet och gemenskap. Ett ställe för alla. En familj, vänner, kollegor, främlingar. Ett ställe för precis alla.

Utöver after-work på fredagar planeras det också att erbjudas någon form av söndags-deal. Detta för att få fler människor att äta, dricka och umgås med varandra på söndagar. Öppettiderna kommer att vara generösa och sträcka sig från 17 – sent på vardagar, och från 13 – sent på helger.

Jag ser fram emot att de ska öppna, och jag tycker verkligen att det är roligt att så många krögare satsar på att göra Uddevalla till en stad där man har valmöjligheter om man är hungrig och törstig. 1803 kommer att bli ett grymt härligt tillskott i Mitt Uddevalla!