Boksignering och författardebut av Uddevallabo!

0
178

Berättelsen om karaktären Fredric Rebel och jakten på det japanska träsnittet är Jan-Ove Olssons författardebut. I denna deckarhistoria får vi följa med på en resa som startar i Bohuslän och sedan tar oss med till flera europeiska städer i jakten på de kriminella nätverk med starka kopplingar till Sydamerika som gör allt för att komma undan polisens och tullens ingripande. Upplösningen blir dramatisk och oväntad.

Jan-Ove Olsson är född och uppväxt i Bohuslän och har bott och arbetat flera år i Colombia, Sydamerika. Kunskaperna om de olika kulturerna gör att han kan skildra sin syn på den internationella kriminaliteten och relatera den till vår skandinaviska vardag. Författaren arbetar även som pedagog och konstvetare.

Om boken

Konstvetaren Fredric Rebel sitter i ett skärgårdshus någonstans i Bohuslän och betraktar ett magnifikt konstverk av den japanske ukiyo-e-artisten Hiroshige. Det blåser en bister höstvind utanför köksfönstret och Fredric granskar det för honom så vackra och ovanliga konstföremålet mycket ingående. Han gör det med intensiv glädje och stor beundran men också blandat med väldigt djupa olustkänslor. Det finns nämligen all anledning att vara bekymrad då han nu är en hotad och jagad man.

I denna dramatiska historia får du följa med på en resa som tar huvudpersonen till flera europeiska länder och städer i jakten på klarhet kring konstverkets ursprung och varför det beslagtagits av tullkriminalen i Stockholm. Spåren leder till hänsynslösa kriminella nätverk med kopplingar till Sydamerika och polisen inleder en intensiv jakt på huvudmännen.