Ett tvåvåningsbadhus i Åhlens?

0
919

Att Åhlens ska stänga har varit ett hett samtalsämne, inte minst i sociala medier. Sorgen över att butiken ska stänga är påtaglig, men samtidigt är Uddevalla precis som Mark Isitt påtalade – staden som reser sig ur askan likt fågeln Fenix.

Vad ska de nya lokalerna innehålla?

I diskussionsforumet kan man finna 100-tals förslag, allt ifrån nya butiker till gokartbana till.. badhus.

Låt oss leka med tanken att badhuset skulle husera just där? 

Tvåvåningsbadhuset med 50-metersbassäng och läktare i markplan passar bra för nationella tävlingar. De stora fönsterpartierna mot Kampenhof ger en luftig känsla och parkeringsmöjligheterna under jord gör det enkelt för besökarna att parkera. Det stora cykelgaraget är också det ett trevligt tillskott. Närheten till Kampenhof gör det enkelt att via buss ta sig till och från badhuset.

Den övre våningen med ett badlandskap för yngre barn och en mindre kiosk gör besöket till en fröjd för familjen. Att ett av stadens större gym också ligger intill barnbadlandskapet öppnar upp för en kombinerad familjeutflykt. Rutschkanan är ändå galen! Att iklädd badkläder kunna åka tvärs över Kungsgatan och landa intill McDonalds för att den nya lyckan kunna äta en burgare är en flört med den bilburna McDriven som sätter en helt ny ribba. McRutsch!

Att det också finns en mindre platå med bubbelbad under bar himmel med utsikt över staden, med tillhörande bar – lockar också de som inte är bekväma med att crawla tusentals meter.

Att det i samma lokaler finns flera butiker, gör att man inte behöver många steg från omklädningsrummet till shoppingen, och har du glömt badkläderna hemma är det lätt ordnat.

Att Åhlens ångrar flytten är lite ironiskt, men de funderar starkt på att flytta in i de tomma lokalerna vid Walkesborg.