Vi äntrade mässan med tvillingvagn och vår fyraåring, 250 kr per vuxen person i inträde, och ganska omedelbart i såg jag att det också krävdes ett häfte med dryckesbiljetter.
Omkring ett 40-tal utställare fyllde lokalen, där de lokala aktörerna stod för huvuddelen. Några hade kommit långväga ifrån för att visa sitt sortiment.
Bland drycker var det framförallt vin och öl som stod ut, och ni som känner mig vet ju redan att jag provsmakade både det ena och det andra. Ett glas vin ”kostade” en eller två biljetter, likaså för ölen.
I matväg fanns det framförallt chark och ost, någon bjöd på musslor och det fanns kryddor och kökstillbehör.
Man kunde signa upp på föreläsningar och olika typer av provningar. Besökarna som lyssnade på Tarek Tailor lämnade salen med ett leende och samstämmigt uttryckte de efteråt att Tarek är en jordnära och kompetent yrkesman.
Vi lämnade mässan några timmar senare, med påsar fyllda med ost och chark. Lite rund efter fötterna efter provsmakning drabbade nog fler än mig.
Jag ser redan nu fram emot nästa års vin och delikatessmässa! Tummen upp!