MUSIK FOR CULTURE – Patrik Sundströms senaste projekt.

0
737

För mig är Patrik han som alltid överraskar med ett härligt event i bakfickan. Är det inte Mona-Lisas som fylls av musik, så är det Grottan på Carlia. Patrik är en positiv person som tillför så mycket till Uddevalla. Inte bara genom musiken, han är också aktiv som ledamot i Uddevalla Näringsliv. Han skriver och recenserar musikevenemang för Bohusläningen. Han spelar in grymma saker i sin studio och är dessutom riktigt skön att hänga med.

Med låten ”We Stand Strong” hoppas upphovsmannen Patrick Sundström att kunna göra skillnad för kulturen i Sverige genom att mobilisera lokala, nationella och internationella artister till denna välgörenhetssatsning i bakvattnet av Coronavågen.

Jag är lyckligt lottad som har ett heltidsjobb med annat än musik, som för mig just nu bara är en hobby i dvala. Mig går det verkligen ingen nöd på säger Patrick. Det är värre för alla heltidsmusiker, ljudtekniker och alla andra i underhållningsbranschen som över en natt såg hela sin inkomst bara försvinna.

Många har fått söka sig till andra näringskällor och yrken för att ens få råd med räkningar och mat.
Det var väl egentligen där mina tankar kring detta projekt började, säger Patrick som nu under hösten har skrivit och producerat en låt om just denna Corona-pandemi som hela världen befinner sig i.

Alla känner vi ju till de klassiska AID-låtarna ”We Are The World”, ”Do They Know Its Christmas”, och den Svenska hårdrockelitens låt ”Give A Helping Hand”.
Det finns så klart många fler låtar vars syfte är att just samla in pengar till något behjärtansvärt och behövligt. Konceptet är med andra ord långt ifrån nytt.

Det som gör min låt och just denna satsning unik är dels att jag verkar vara först med en hjälp-låt där Corona pandemin är temat och att hjälpen går till de som vanligtvis gör dessa hjälpinsatser, artisterna!! Sen har jag medvetet valt att blanda artister som är lokala i min egen omgivning, nationellt kända och även internationellt kända och etablerade artister. Det tror jag faktiskt aldrig någonsin har gjorts förut säger Patrick med stolthet i rösten.

Många av artisterna som har spelat in och kommer att spela in sina bidrag till låten är ju både kända i Sverige och utanför landets gränser! Det är ett väldigt roligt projekt att leda men det krävs en hel del jobb också. Nästa varje kväll är jag ut i studion och pusslar ihop bidragen som regelbundet mailas in.

Totalt är det lite drygt 30 personer som medverkar i låten och alla som hittills tillfrågats har ännu inte svarat definitivt! Det är så sjukt många som jag vill ha med men tyvärr får ju inta alla plats säger Patrick.
Sen hänger några tunga namn fortfarande i luften och där jag väntar på återkoppling. Såklart att man vill ha med några ”dragplåster” som kan ge låten bra spridning och publicitet. Syftet är ju ändå att det skall generera pengar till ändamålet.

Inspelning av låten sker dels i Soundstream Studios (Patricks studio) och hemma i artisternas egna studios. Det gör att vi kan Corona-säkra miljön kring inspelningarna helt efter de rekommendationer och regler som gäller just nu. I min studio finns det bra möjligheter till att hålla avstånd och självklart finns det tillgång til både ansiktsmask och handsprit säger Patrick

Alla jag kontaktar är positivt till initiativet och låten men de som tackat nej har helt enkelt inte haft tid att vara med, vilket ju är fantastiskt positivt på ett annat sätt.

Eftersom vi nyss gick in i den klassiska ”julkalendermånaden” så har artisterna sakta men säkert presenterats en per dag och kommer så att göras ända fram till årsskiftet!!

Låten och såklart en tillhörande musikvideo skall vara färdigt i början av 2021 och då är tanken att det lanseras med pompa och ståt!! Det finns också en tanke om att släppa låten som vinylsingel.
Vart eventuella bidrag och pengar skall gå är ännu inte helt spikat, men Patrick är noga med att poängtera att inga pengar skall gå genom honom utan direkt till den eller de kulturorganisationer som väljs ut.

Artister som hittills presenterats är:
1. Chris Grey – Chris Grey & The BlueSpand (DK)
2. Mike Andersson – Tungsten
3. Daniel Karlsson – Daze & Delight
4. Robert Ehlers – Trez Hombrez
5. Aleena Gibson (US)
6. Peter Friestedt – CWF
7. Andreas Henemyr – Fuelhead
8. Markus Fristedt – Dream Evil
9. Mojje Andersson – El Pompero

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here