När Netflix är tråkigt, då finns ju lilla centrum. (och en matupplevelse.. och underhållning och imorgon är det…)

0
878

Om TV´n bara visar tråkiga program och du redan har kollat igenom det mest på Netflix kan det föreligga ett visst behov av nöje i ditt liv.

Misströsta inte. Nöje finns tillgängligt! 

I Uddevalla Centrum finns det ett förhållandevis tjockt men ack så trevligt utbud av mat, dryck och nöje också på vardagskvällar. Jag hookade upp med mina forna kollegor och vi träffades på Kerstin på torget häromdagen. Vi åt, drack och umgicks. I lokalen fanns det andra sällskap, men det var inte trångt. Det finns plats för dig och dina vänner också! Även på vardagar.

Kerstin på torget har en (tror jag) ny meny, och det var två förrätter som lockade mig, vilket det också fick bli.

Råbiff på innanlår med friterad morot, rostade cashewnötter, torkade lingon och parmesankräm samt tryffeldressing
Halv hummersoppa med halstrad pilgrimsmussla och skaldjur

 

 

 

 

 

 

 

Som ni redan vet (det syns ju) så älskar jag mat i alla dess former. Om vi börjar med råbiffen; mör, smakrik och en fantastisk syrlighet från lingonen gjorde att rätten kändes nyskapande och fräsch. Bättre än traditionell råbiff! Snygg uppläggning dessutom.

Hummersoppa är antigen god eller inte god. Hummer ger en kraftig smak som lätt kan ta över och lämnar inte plats för andra smaker. Denna hummersoppa smakade som hummersoppa skall. Trevligt med pilgrimsmussla och gott om räkor i soppan, brödet var också det utsökt.

Vi gick sedan vidare till O´Learys

Lite skrytsamt kan jag säga att vi hade nästanpå en hel våning för oss själva! Var var ni andra?

Vi lattjade, spelade spel och umgicks fram till stängning vid 23-tiden. Jag gillar miljön på
O´Learys, det är ljust och fräscht och det haglar intryck från alla vrår. Utsikten ut mot Kungsgatan är majestätisk! Deras Shuffleboard och biljardhörna är riktigt nice och passar utmärkt för ett sällskap att umgås med och runt. Jag lovar, du behöver inte vara den sportiga typen! Om jag någon gång blir en företagsledare med massor av anställda – då vet jag var konferensen skall ske! 😉

Drinkarna som serverades var inte bara vackra, de smakade också mycket gott och de ligger på en bra prisnivå. O´Learys är ett riktigt trevligt ställe! Jag har ännu inte ätit där, det får bli en annan gång.

(För er som inte vet vad Shuffleboard är)

NÄR O´Learys sedan stängde gick vi vidare till Stars & Stripes

Där finns också Shuffleboard by the way. S&S är det enda stället som har öppet sent på vardagar, och det blir också därför en plats att samlas på under den sena kvällen. De har trevliga bord i den nedre delen, som små bås där man kan tjöta och ha det trevligt utan att störas av hög musik eller skrän. För er som inte varit på Stars & Stripes ska jag berätta att också här finns det leksaker och aktiviteter att göra. Den undre delen har biljardbord, dart och Shuffleboard. Lugnt och trivsamt!

Jag ska inte skriva för skrivandets skull. Jag har en poäng också..

Jag vet att man inte kan springa ute och äta och leka varenda vardag, och kanske är inte februari den månaden då varken energi eller kontot är på topp. Men.
Ett levande centrum kommer inte gratis. Och vi kan inte låta centrum enbart leva mellan 14-17 under fredagar. Restaurangutbudet i Uddevalla är fantastiskt bra. Jag nämner idag tre trevliga krogar att besöka. Det finns många, många fler som är fantastiskt bra de också. Det finns något för alla! Lämna Netflix ifred, muta mormor att vara barnvakt. Ät en måltid, eller ta en dryck. Whatever – bara att komma ut är riktigt nice!

Fredagar och Lördagar är grymma. Det är inget nytt.
Imorgon bjuder Mortens upp till dans, självaste Arvingarna kommer dit! 
Missa INTE!