Uddevallasonen Marcus Larbring.

0
263

Jag träffade Marcus Larbring första gången då han gick i högstadiet. Redan då var musiken hans största fokus, och jag minns mycket väl hur han ofta bönade och bad om att få bli insläppt i musiksalen på skolan, före under och efter de vanliga lektionerna. Då Marcus inte fick tillgång till musiksalen uppehöll han sig gärna i uppehållsrummet tillsammans med en gura och en skock elever kring honom som bara njöt. Marcus spelade och sjöng sig igenom högstadiet, och det rådde ingen tvekan om att han skulle fortsätta med musiken efter tonårsåren. Jag minns honom med värme!

Idag är Marcus 25 år gammal och precis som jag och alla andra förutspådde var det musiken som skulle fortsätta vara hans kall i livet. Marcus har hunnit med att spela sig igenom Plusgymnasiets musiklinje och idag är det Ljungskile Folkhögskola som får njuta av hans begåvning. Marcus sjunger och spelar gärna tillsammans med sin mamma, Christine Larbring, och inte sällan finner man dem intill en orgel vid någon av Uddevallas kyrkor, eller ibland finns de att finna på bland annat Yerbas gräsmatta eller någon annan pub i Uddevalla.

Marcus arbetar som  trubadur och körledare och har tidigare sjungit med Tommy Nilsson och har haft konsert med Jack Wreesvijk, Jack som för övrigt liksom mig, ser Marcus som en naturbegåvning. Deras konsert på Blomsterkroken var en mycket uppskattad tillställning.

;

 

Marcus har i år varit en av 14 000 sökanden till Idol. Marcus var på audition i Jönköping och han var en av de första i kön. Marcus mormor höll en plats åt honom längst fram. Jag delger er, kära läsare, hur hans Idolresa ser ut framöver!