Eldsjälar som lyfter vår stad! Bakom kulisserna på Uddevalla Turistcenter.

0
423

Turism. En del byar och städer, till och med länder, lever av turism. Men inte Uddevalla väl? Vi har väl inte så många ”turister” här?

Jag trodde länge att Uddevalla hade en så kallad, och kanske klassisk, Turistbyrå. Ett ställe där man radade upp broschyrer som turister skulle plocka med sig under deras besök. Idag vet jag bättre.

För det första så är Turistbyrå ett begrepp som är på väg mot sig grav – idag heter det Uddevalla Turistcenter. Förutom Lisa som är en (hör vad coolt!) Turistinspiratör och Linda som är VD för Uddevalla TURISM, så arbetar en skarp tjej bakom alla broschyrer, hyllor och ljuddämpade tygpartier i lokalen. En tjej som jag har turen och förmånen att arbeta tillsammans med

När jag stiger in på kontoret märker jag direkt av entusiasmen och något av en lokalpatriotisk anda. En sån som mig syns och hörs – överallt, men här sker mycket bakom kulisserna. Därför vill jag lyfta fram denna eldsjäl som verkligen är en ambassadör för Uddevalla!

 

Foto: Linda Svensson


Jessica Frendberg, marknadsansvarig på Uddevalla TURISM
.
En ung och pigg tjej med ett stort leende, som har ett knivskapt intellekt och ett öga för detaljer. Jessica flyttade tillbaka till Uddevalla efter sin universitetsexamen i Växjö men ett mål – berätta hur fantastiskt Uddevalla är för alla som inte redan vet! Hon började sin karriär som Marknadsassisent på ett teknikförteag inom Forex industrin men efter ideellt arbete med marknadsföring av den idag grymma festivalen (woop, woop!) Uddevalla Solid Sound klev hon in i en ny roll som Marknadskoordinator på Destination Uddevalla. Efter omorganisation och lite föräldraledighet arbetar Jessica numera som Marknadsansvarig på Uddevalla TURISM och har idag arbetat inom besöksnäringen i fyra år. Det är hon som ser till att den officiella destinationswebbplatsen www.uddevalla.com fylls med evenemang, aktiviteter och inspiration. Men det hon brinner allra mest för är skapandet av grafiskt material så som vackra broschyrer som såväl turister och Uddevallabor får ta del av. Har du missat inspirationsbroschyrerna om Uddevalla, Ljungskile och Bokenäset? I så fall, ta dig en titt! Efter att ha kollat igenom dessa blev jag extra glad över att bo just där jag bor. I vackra Uddevalla!

 

Förutom webb och grafisk formgivning arbetar Jessica och Uddevalla TURISM i tätt samarbete med övriga Bohuslänkommuner. Bland annat så är det Jessica och en branschkollega från Södra Bohuslän Turism som tillsammans projektleder Bohuslänmagasinet – en årlig publikation som ni kan läsa här! Men självfallet har de tätt samarbete även på hemmaplan. Jessica sitter med i redaktionsrådet för magasinet Uddevalla&DU och driver tillsammans med Destination Uddevalla @uddevallacohdu på Instagram och Facebook. Namnet Uddevalla&DU kanske ni känner igen? Magasinet skickas nämligen ut till alla hushåll i Uddevalla kommun men finns även på sociala medier @Uddevallaochdu på Instagram och Facebook.

 

Denna bloggen, mittuddevalla.se, uppmärksammades snabbt av Jessica och hon kontaktade mig för ett möte. Idag är denna bloggen ett samarbete med Uddevalla TURISM där Jessica många gånger är min mentor i hur och varför jag ska lyfta eller skriva om vad och varför. Hon har som sagt ett skarpt öga för detaljer och är vass på såväl det estetiska som det skrivna ordet. Ett samarbete och relation jag uppskattar och hoppas fortgå länge!

Det är kanske lätt att tro att en sida som ett turistcenter administrerar bara vänder sig till turister, men så är inte fallet! Funderar du på var och vad du vill äta, är det här du hittar inspiration. Vill du veta vad du som småbarnsförälder ska hitta på till helgen, är det här du kan hitta vad och var du ska hitta på något!

Har du missat Bassholmen, då kan du läsa mer om det här, och samtidigt hitta information om hur du kan ta dig dit. Vilka badplatser finns i kommunen, eller vilka vandringsleder finns? Här finns svaren!

Evenemangskalendern, min favorit, listar alla evenemang som händer i vår kommun. Allt från svamplockningsträffar till Uddevalla Solid Sound. Man kan välja att lista den genren man är mest intresserad av, vill du lyssna på musik inom den närmsta framtiden, välj då kategorin musik, och alla kommande evenemang visas. Är du liksom jag också arrangör av evenemang och vill nå ut med detta till befolkningen, då tipsar du dem via en länk, och vips så finns det i kalendern!

 

Det Gamla Badhuset, en anrik byggnad i Jugendstil, som precis som namnet antyder en gång har varit ett badhus. Utanför har vi både gästhamn åt norr och en stor lekplats söder om byggnaden. Inuti är bassängen sedan länge borta, istället är turistcentret placerat där bassängen en gång låg. Utöver inspirationsmaterial och personligt möte kan du också här köpa dig en glass eller en kopp kaffe. Precis utanför finns det flera bord och stolar placerade som ger dig en fantastisk vy över Bäveåns hamninlopp.

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”uddevalla.com”]

Jag har förmånen att få ha min blogg, den du läser just nu, presenterad på uddevalla.com. Mitt mål med denna blogg är att påvisa att Uddevalla är fantastiskt! Jag vill lyfta fram, precis som nu, eldsjälar. Jag vill skriva om evenemang som sker, om platser värda att besöka, om mat i vår stad, om aktiviteter för alla! Jag har i och med mitt samarbete med ovanstående förmånen att också få ta del av de möten och tankesmedjor som tar plats i byggnaden, vilket boostar mig att göra det jag gör just nu – ännu mer!

uddevalla.com finns det jag tidigare skrev, en evenemangskalender. Ibland är det lätt att glömma hur mycket som sker i vår kommun – och det är just därför det är så bra med en kalender, att bli påmind! Utöver kalendern innehar den också information kring evenemangen, såsom när, var och hur. Ett axplock av evenemang som du kan läsa mer om är:

Uddevalla Solid Sound, Nattsudd med hamnfest, SWIX Uddevalla MTB, KajakKalaset i Bohuslän, Varvspelen, Uddevallakalaset, Uddevalla Swimrun, International Street Market, Uddevalla Grand Prix of Sweden mfl.

Tre snabba med Jessica:

Favoritplats: Svenskholmen, eller kanske rättare sagt på något berg i närområdet där man kan njuta av en sommarkväll med magisk utsikt både över Uddevallas hamninlopp men även Uddevallabron.

Favoritrestaurang: Butlers by Varvet är en favorit – härlig personal och skön stämning!

Får man inte missa i sommar: Uddevalla Solid Sound är ett måste. Att Icona pop kommer är ju ascoolt!!