Saker att göra på Midsommar!

0
512

På midsommar lämnar jag kommunen, med siktet inställt på Astrid Lindgrens värld. Gemensamt för oss alla är att vi äter färskpotatis och sill, några grillar och en del tar en nubbe. Vi gör det bara på olika platser. För er som befinner er i Uddevalla och ännu inte vet vad ni vill göra, vilken midsommarstång ni vill dansa runt,  tipsar jag här om några av aktiviteterna som erbjuds:

Traditionellt midsommarfirande den 23 juni med sång, lekar och dans kring stången blir det på flera olika platser i Uddevalla.

12.00 Strandbynäs gård 
Stången kläs, ta gärna med blommor. 13.00 börjar dansen kring midsommar­stången. Lotteri och varm korv till försäljning.

12.00 Bohusläns museum
Då kläs stången, dans och lekar tillsammans med dansare och musiker från Uddevalla Spelmanslag och Folkdansgille. Örjan Carlsson står för musiken till danslekarna. Ta gärna med blommor till midsommarstången!

13.00 Lanevallen
Dans kring midsommarstången med livemusik. Redan klockan 11.00 startar roliga aktiviteter för stora och små. Arrangör IFK Lane.

Se alla evenemang under midsommar i Uddevalla här: