Häng på Hamngatan! Sicket gött häng!!!

0
301

Med solbrillorna på näsbenet och för en gångs skull med shorts på åkte jag ner till Centrum. Redan innan jag nådde fram till hamngatan hörde jag musiken som pulserade ut över Kungsgatan. Jag möttes av ett myller av folk och flertalet av dessa dansade framför scenen. Jag fick festivalkänsla. Karnevalkänslor, ja nästan utomlandskänslor. Termometern drog sig uppemot 30-strecket. Överallt omkring mig myllrade det av musik och aktiviteter. Strax efter scenen stod det flertalet matvagnar som serverade bland annat nygrillade souvlakispett och fish & chips. Alla mina sinnen blev tillfredsställda, det doftade underbart.

Saluhallen serverade öl och tilltugg på järnbron, eller om den kanske heter Hanssonska bron? Det vet Gunnar – återkommer med rätta namnet. Men just då spelade det ingen roll, vad som spelade roll däremot var att stämningen på bron var fantastisk. Det var flera bänkar och bord placerade längs Bäveån, och varenda ett av dessa var upptagna av människor som njöt av värmen, stämningen och kalla drycker.

Efter bron var den en liten scen, som bland annat drog storpublik då Doreen underhöll barnfamiljer. Bakom scenen fanns en välfylld hoppborg, och det traskade omkring clowner som bjöd barnen på glass. Tusentals Uddevallabor samlades längs Uddevallas vackraste gator för att njuta av det välarrangerade kalaset.

Jag vet vad jag vill. Jag vill hänga på hamngatan oftare. Jag vill att det finns foodtrucks och underhållning där ännu oftare. Jag vill kunna släcka törsten på bron, jag vill återuppleva denna dag – hela sommaren.

En stor eloge till arrangörerna!