Tre sommarutflykter.. (som jag ännu inte gjort, men ska..!)

0
69

Jag har bott och levt i Uddevalla i drygt femton år nu, man kan säga att jag bott här sedan jag fyllde vuxen. Jag har under dessa år hunnit med att bo i några olika stadsdelar, jag har hunnit med att få barn och jag har besökt många av Uddevallas fantastiska platser. Nu är sommaren här och precis som alla andra vill jag suga i mig så mycket av värmen och omgivningarna som möjligt innan kylan kommer tillbaka.

Det finns några platser som betyder extra mycket för mig. Platser jag ofta återvänder till. Som till exempel unnar jag mig ibland att ta cykeln ut till Mollön för att lägga mig på klipporna en stund allra längst därute. Att fiska efter öring i Bodeleviken är något jag älskar, men gör alltför sällan. Jag tycker mycket om att sommartid åka till Ulvön i Ljungskile! En fika på Snäckan med familjen är en annan typisk sommaraktivitet.

Det finns också platser jag ännu inte besökt, därför ska jag denna sommar med bestämdhet uppleva:

 

Skalbanksmuseet

Med en aning skam i kroppen ska jag erkänna att jag inte varit där. Jag har åkt förbi med bilen många gånger, med det hjälper ju inte! Skalbankarna bär på en fantastisk historia – och jag SKA dit!

 

 

 

 

 

 

 

Dagskryssning eller kvällskryssning

Jag har åkt med skärgårdsbåtarna till Gustafsberg eller Unda flertalet gånger – men aldrig längre än så. Jag har aldrig upplevs Uddevallas skärgård från annat än land! Denna sommar ska jag banne mig åka båt! Jag vill se Uddevallas från utsidan, åka under bron och iväg! Jag vill få sjöben, höra båtmotorn puttra och känna lukten av diesel samtidigt som fiskmåsarna sjunger för mig. Jag vill gå iland på Bassholmen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FlyingFox Zipline på Hafsten

Jag är ganska feg! På Liseberg håller jag helst till i spelhallen eller i någon av restaurangerna. Gränsen går vid Radiobilarna eller Sagoslottet. Jag åkte efter en lång stunds övertalning Lisebergsbanan förra sommaren, vilket jag efteråt ångrade. För några somrar sedan var med en vän ute vid Ziplinen innan den var helt i bruk, vi kikade och jag fick förklarat för mig hus lång och snabb den är. Fatta – 100 meter över marken, topphastighet 90 km/h och 900 meter lång! Jag vill, men ändå inte! Har ni inte sett bildbevis innan sommaren är slut – skäll på mig (eller DRA med mig dit!)