Hamngatan ska stängas av, för att bli en levande sommargata!

0
227

Goda nyheter vänner!

Det föreligger ett förslag, som nu också har gått igenom, om att stänga av Norra Hamngatan för trafik under två månader under nästkommande sommar, för att istället fylla gatan med liv, musik och rörelse.

Det spelar nästan ingen roll vem jag pratar med, gemensamt för de alla är att så snart Uddevalla centrum kommer på tal så nämns hamngatorna. Tankarna är många hurvida man kan utveckla dessa gator men övergående är att de flesta vill att trafiken stängs av. Vi fick en försmak i somras under den fantastiska dagen ”Häng på Hamngatan” hur fantastiskt där är. Bäveån som en gång satte epitetet ”Lilla Venedig” måste nu sättas i fokus!

Radioprogrammet Stadsinspektionen sågade stora delar Uddevalla som arkitetkatastrofalt, men Mark Isitt nämnde också i radioprogrammet flera gånger att Bäveån är vacker och bjuder på en fantastisk potential. Nu är vi ett steg närmare!

Stefan Björling som numera arbetar som centrumkoordinator är en man som verkligen brinner för centrum och som dessutom har under den tid jag lärt känna honom alltid talat om Hamngatornas potential. Stefan, tillsammans med Uddevalla Centrumutveckling, Uddevalla Näringliv, Uddevalla Kommun och dess invånare, Uddevallas alla föreningar – tillsammans tar vi tillbaka hamngatorna!

Lyssna på och läs mer om förslaget på Sveriges Radio

 

Minns ni?

Häng på Hamngatan! Sicket gött häng!!!