Bohusläns Kampsportcenter

0
1879

I Uddevalla finns det ett 100-tal föreningar och ett 15-tal gym. Jag tänkte göra en reportageserie om dessa och först ut är Bohusläns Kampsportcenter.

Jag hade en mycket kort karriär inom kampsport, mer ärlig talat som tolvåring under typ en termin, i en källare strax utanför Brastad. Dock minns jag den tiden som rolig och idag med lite ölmage och dålig kondis ångrar jag att jag inte fortsatte några terminer till. Kampsport är en idrottsform som utöver bättre flås också ingjuter disciplin och självbehärskning hos utövarna. Det är också en idrottsform som växer, inte minst på grund av de Svenska framgångarna inom UFC.

Bohusläns Kampsportcenter har utvecklats och förändrats. Beläget i Centrala Uddevalla erbjuder de ”prova på” gratis under två veckor – och väl där kan du träna Taekwondo, Kendo, Boxning, Självförsvar, Thaiboxning och Kickboxning. Utöver dessa sporter erbjuder de också solarium och massage i månadsavgiften.

Tommy som driver stället är också han instruktör i några av grupperna. Tommy har sedan 90-talet utövat framförallt Taekwondo, och när jag var på plats styrde han deltagarna med fast hand och värme. Som medlem får du tillgång till att träna alla ovan nämnda sporter, tillgång till ett nyinförskaffat solarium och tillgång till en massör när tider finnes. 1200 kr per halvår är kostnaden.

Mer information om Bohusläns Kampsportcenter hittar du på deras hemsida