Yerba – Härlig atmosfär och grym lunch!

0
601

Jag rapporterar med jämna mellanrum kring mina restaurangupplevelser i Uddevalla. Denna gång är det Yerba jag besökt.

Yerba är lite som att vara på landet, fast i stan. Lite skyddat från omvärlden är det beläget i de centrala delarna av Uddevalla, och i den vildvuxna trädgården finns det små fönsterbeklädda hus man kan sitta ostört i, man kan om vädret tillåter sitta i trädgården, eller i huvudbyggnaden om man känner för det. Inne i huvudbyggnaden är det lite vinklar och vrår, man kan sitta ostört eller mitt bland alla andra. Vid disken där man beställer mat ligger det massor av bakelser och aptitretande smörgåsar, och längs väggen mittemot står en stor salladsbuffé uppdukad precis nedanför menyerna. I rummet intill finns det plats för långbord och en vineria, en sort apparat där man köper vin ur en maskin. Häftigt!

Jag klev in på Yerba tillsammans med min familj, och det var lunch som stod på agendan. De luncher som serverades just denna dag kunde inte falla mig bättre i smaken. Torsk med skärgårdssås eller Entrecote med pepparsås och potatisgratäng. Mitt val föll på entrecote, medan min sambo valde fisken.

Min kötträtt var välkomponerad med mört kött och en exklusiv uppläggning av maten. Såsen hade en tydlig pepparsmak och gav sting till köttet. Potatisgratängen var god och krämig. Jag måste återgå till köttbiten.. Mört, smakrikt, visuellt tilltalande och gott. Som lunch, för 99 kr. Jag har ätit kött på många platser i världen, i olika typer av restauranger, i många olika prisklasser och jag måste påstå att Yerba fick mig mållös när det gällde deras lunchmeny!

Torsken med skärgårdssåsen höll också den hög klass. Välkomponerad och välsmakande.

Yerba har för mig utvecklats till att vara ett café med new ageinslag till en fullfjärdrad restaurang med en komplett meny och en unik miljö. Jag kan inte annat än att rekommendera er att besöka Yerba!

 

För mer inspiration kring vad och var du kan äta. Besök Uddevalla.com