Njut av vintern och var glad!

0
581

Så kom då snön som ju i alla fall jag välkomnar med glädje. Snöskottning kan jag absolut  stå ut med för att få ta del av det där härliga ljuset som snön ger, allt det fina man kan skapa av dess fantastiska kristaller och det roliga, hälsosamma aktiviteterna som den kan erbjuda.

En aktivitet jag tänker på är; längskidåkning som nu kan utövas på många platser i Uddevalla, här på skidkollen kan du se var det är spårat och vilka skidspår som är upplysta, så man kan staka runt även efter att solen gått ner.

Skidor är alltid en utmaning och själv föredrar jag utförsåkning. Ändå har jag valt att bo i Uddevalla för att här finns ju nästan allt annat man kan önska sig och inom två timmar kan jag ta sig till skicenter som Ale, Åmål, Ulricehamn eller Sunne. Det är ett ok avstånd för en dagsutflykt för att susa ner för en slope tycker jag.

Foto. Linda Svensson

Har man sug att känna snön yra om öronen kan man göra det på närmare håll. Det är bara att slänga sig på en åkmadrass, pulka eller en snowracer i den långa backen i Sanders Dalar. Även på Lyckorna finns en rolig backe för bus och lek nära Ljungskile Golfklubb. Är man golfintresserad kan man kombinera detta med att träna på svingen på klubbens åretruntöppna drivingrange.

Väljer man backen på Lyckorna kan jag rekommendera en go´fika på Kärrstegens Gård i Ljungskile eller på café Flora som på fredagar dukar upp en buffé med läckra bakverk som denna smaskiga tårta. Vem vill inte smaka?

Foto: Café FloraVäljer man istället att bara promenera i vinterlandskapet är Strandpromenaden ut till Gustafsberg alltid ett säkert kort. Nu första helgen i februari  tänder konditori Snäckan åter i kakelugnen och serverar varm vällagad mat under helgerna i vinter.

Vill man hellre eller också, lyxa till det med bastu och bad efter promenaden erbjuder hotell Bohusgården SPA-paket med övernattning.

Fler tips på fikaställen och andra boenden i Uddevalla hittar du på uddevalla.com eller ladda ner appen Upplev Uddevalla och gör något kul med nära och kära ❤️❤️❤️

Tills vi hörs igen vill jag uppmana alla att leva efter mottot: Njut av vintern och var glad!