Levande Julkrubba på Torget!

0
823

Jag satt intill Svante Olsson i styrelserummet när han kläckte idén om att ha en levande julkrubba i centrum. Vi andra i rummet blev taggade och vi tog beslut på stående fot att Uddevalla Näringsliv skall initiera och iscensätta evenemanget.

Att min bästa vän Marcus skulle vara den som roddar i det hela var det heller ingen tvekan om, Marcus som har erfarenhet av att tidigare ha anordnat Uddevalla Swimrun och Run Dirt Race är duktig på att hålla många bollar i luften och genast var projektet igång.

Tillsammans med Uddevalla Näringsliv, där framförallt Patrik Sundström och Svante Olsson är bollplank, Uddevalla Centrumutveckling, Uddevalla kommun och Kyrkan i Uddevalla kommer torget denna dag fyllas av levande julkrubba, en stor kör, en kamel, får & getter och åsnor.

Levande Julkrubba sker mitt på Torget med skådespel, stor kör, orkester, kameler, åsnor och getter, höbalar för barnen att sitta på.
 
En traditionell julkrubba fast med nytänk och roliga inslag, herdarna är parkourutövare, en av låtarna kommer att framföras av en rappare och kören på över femtio personer kommer garanterat att leverera härlig musik.
Kören blir stor, såvitt jag vet fler än 50 personer!
När: 17 December 14.30 & 16.30
Var: Kungstorget Uddevalla