Familjefotografering – En utmaning som Elite Studio, med Linda i spetsen, löste galant!

0
355

Ni vet alla hur svårt det är att ta ett foto på sig själv! Man blir liksom inte nöjd, och kvalitén blir sällan bra. Att ta ett kort på sig själv och sin käresta är ännu svårare, två parter som ska stå stilla och samtidigt ska ljuset och allt annat ska klaffa. Väg då in, en supersprallig fyraåring och två nyfödda små knyten. Hur ska vi få till ett familjefoto på oss?

Jag har tidigare skrivit om Linda Svensson, som kännetecknas av att vara en lokal och otroligt duktig fotograf, vi anlitade henne och hennes nya koncept – Elite Studio.

Linda hälsade oss välkomna i hennes nya lokaler på Kålgårdsbergsgatan i centrala Uddevalla. Linda har som alltid ett härligt tillmötesgående och nära till skratt, och nervositeten som inbefann sig lyckades Linda trolla bort redan innan kameran hade åkt fram.

I den luftiga lokalen lät Linda oss välja bakgrund, och hon satte sedan igång. Och det är nu ni ska läsa extra noga!
Min spralliga och hoppiga fyraåring förtrollades av Lindas entusiasm och på något vis lydde Ros hennes minsta vink. Linda lockade fram lek och bus på ett hjärtligt vis och vi fascinerades till den grad att vi föräldrar blev varma i hjärtat. Ett samspel! Jag är partisk i frågan men min dotter Ros var minst sagt vacker där på bänken, eller sittandes, liggandes eller skrattandes.

Vidare skulle vi ställa upp oss alla, med en månad bebis i var famn. Linda brände av kort efter kort och det färdiga resultatet påvisade att hon lyckades fånga oss alla på ett fint vis, trots att man som människa framför kameran inte känner så just då.

Bebisarnas fötter, ansikte och små kroppar arrangerades på den mjuka fällen och kameran fortsatte att smattra, jag stod en stund själv framför kameran och vi blandade och gav mellan amningar, ombyte och trevligt mellansnack.

Någon vecka efter fotograferingen fick vi välja ut bilder på datorn, som sedan skickades högupplöst till oss. Jag tror att vi valde typ 100 bilder av flera hundra – svårt men bra! Smidigt upplägg! Jag vill å det varmaste rekommendera er att göra detsamma, förgyll sedan väggarna hemma med era barn eller partner! Ge en bild på dig själv till din mamma! Julklapparna till släkten var mer än uppskattade!

Elite Studio får av mig fem av fem Uddevallare!