SMHI Varnar – håll er borta från vägarna – En film, på kaoset!

0
2758

Jag sitter just nu tryggt och varmt innesluten på Möteplats Riverside, men ser mittemot mig hur brandstationen har utryckningar alltförofta. Jag misstänker att det inte har med bränder att göra, utan med och kring trafikolyckor. En stilla önskan från mig är att växthuseffekten kickar till lite tillfälligt och höjer tempen med sisådär 40 grader..!

Kör försiktigt och ta hand om varandra!

SMHI Rapporterar:

Stråk med snöbyar sydväst om Vänern som kan bli kraftiga och ge stora snömängder, 5-15 cm, lokalt mer. Risk för drivbildning.

Utfärdad: idag klockan 09:36
Ändrad: idag klockan 10:09

Definition för Varning klass 1 snöfall:

 Snöfall där det väntas 5 mm eller mer (i smält form) inom 6 timmar. Risk för halka på vägar. Om prognosen ändras till kraftigare snöfall med mer än 20 mm inom 12 timmar, alternativt 12 mm inom 12 timmar i kombination med frisk vind (över 8 m/s), uppdateras varningen till en högre varningsklass.