Skönhet, bläck och konsten att våga gå in!

0
619

Under de senaste åren har det tillkommit fler och fler skönhetssalonger, och jag ska ärligt säga att jag haft dålig koll på dessa, även om ett besök (eller flera!) skulle göra gott! Vad är det som de gör? Har jag som man något där att göra? Vad betyder fillers, contouring eller peeling?

Jag följer iallafall flertalet skönhetsalonger på sociala medier och blev positivt överraskad när en salong vid namn Beauty Rooms hade anlitat en konstnärinna! Jag begav mig dit med raska steg, då tatuering är en mer min hemmaplan än tidigare nämnda behandlingar – fick jag mig en anledning att gå dit!

Innan jag berättar mer om Beauty Roonms vill slå ett slag för skönhetssalongerna! Det är trevligt att det finns många olika i vår stad, som vänder sig till de olika målgrupperna! Hade jag haft tid och möjlighet skulle jag gärna göra en komplett reportageserie kring dem alla! Utan dem hade ytterligare ett 10-tal butiker gapat tomma.

Beauty Rooms erbjuder olika typer av behandlingar och jag blev rundvisad i lokalen av ägarinnan. Vi delade på många härliga skratt och jag blev presenterad för hela personalstyrkan, och hade rent ut sagt det hur trevligt som helst!
Infraröd bastu, ögonbrynstatuering, ögonfransförlänging, läppförstoring.. Ja, vill man bli finare så kan de hjälpa till! Men, jag ville ha en till tatuering. Men vem vet, nästa gång är det kanske längre ögonfransar som gäller?

Ruqaya är 20 år gammal, talför och har en tycka-om-aura. Mitt val av motiv var av en ny typ för oss båda nästintill. Ruqaya har inte tatuerat under så lång tid och är i sammanhanget en nybörjare – men en mycket duktig sådan!

Samtalet flyter på sådär gött som det gör hos en del frisörer och tatuerare. Ditt och datt avhandlas, och när jag frågar henne om hur framtiden ser ut säger hon med ett leende
Kanske tatuerar jag inte om ett år, jag gillar att prova och byta och testa på olika saker. Konsten är i fokus med min inkomstkälla kan variera. Kvinnliga tatuerade behövs!

Har du en stund över, och vill ha en liten, eller stor tatuering – kika förbi och ta ett snack med Ruqaya! En ung talang!

En av Ruqayas alla porträttbilder hon tecknat

 

Ruqaya Salah