Parksommar! Ikväll! (2019-08-08)

0
312

PARKSOMMAR
Parksommar är Uddevalla Kommuns satsning på ett kulturprogram i Hasselbacken med fokus på musik och film. Vi hoppas på underbara sommarkvällar i vår vackra park, fyllda av människor och möten. Parksommar är gratis och tillgängligt för alla. Se programmet i sin helhet på www.uddevalla.se/parksommar. Kolla även in övriga Facebook-event för mer info om artister, filmer och tider. Arrangör är Offentlig kultur, Kultur och fritidsförvaltningen.

8 Augusti : Cherrie, Adam Huligan (support)


CHERRIE
R&B-stjärnan Cherrie är hetare än någonsin. Efter 1,5 års turnerande över stora delar av världen – inklusive spelningar på SXSW och Red Bull Festival i Chicago – och det hyllade, dubbelt Grammisnominerade albumet ”Araweelo” (2018) presenterar hon nu sitt första mixtape – ”OG” 1 maj. Redan släppta singeln ”OG” (= ortengäri) som gett mixtape:et sitt namn, finns självklart med på låtlistan. Här hittar vi också samarbeten med Fricky, Jelassi och K27. I sommar ger Cherrie flertalet festivalspelningar i Sverige och i Oslo. Bl.a på Musikens Makt och Öland Roots.

Cherrie som under åren erhållit flertalet nomineringar och priser från både Grammis och P3 Guld har onekligen nått stjärnstatus i både Sverige och runt om i världen. Framgångarna till trots har Cherrie aldrig förlorat kontakten med uppväxtorten Rinkeby och den inre gemenskap som inspirerat starkt till hennes texter och sound. En gemenskap som fyller Cherrie med kärlek, engagemang och energi hon gärna delar med sig av på scenen.

1 maj släppte Cherrie sitt första mixtape ”OG”. Det innehåller samarbeten med bl.a. Fricky och Jelassi. Hennes lillebror – rapparen K27 finns också med och har bidragit med låttexter. När K27 släppte låten “Robbery” postade Cherrie kommentaren “Enligt mig var du alltid husets största stjärna! Älskar dig lillebror jalla ta över nu!!!!!”

Alla låtar producerade utav Filip Hunter & mixade utav Amr Badr & mastrade av Eric Broyhill.

ADAM HULIGAN
Adam Huligan, del av kollektivet ”TBS”, visar en unik bild på småstadslivet genom sin musik. Tidigare har han främst varit aktiv i andra grupper men valde 2017 att fokusera på sitt solo-projekt. Sommaren 2018 släppte Adam Huligan singlarna ”Reflektion” och ”Låte Va” och jobbar nu med ny musik som kommer att släppas 2019!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here