Vad skulle hända om vi byggde ett ”hållkäftenbadhus”?

0
1964

Ni vet redan att jag är förtjust i Uddevalla, men det finns såklart mycket utvecklingspotential också i vår stad. Utveckling leder tveklöst till hopp och framtidstro, självförtroende och kaxighet. Det är precis vad vi behöver.

Jag, med flera har besökt badhuset The Reef i Fredrikshamn. En perfekt liten minisemester. Inte sällan vill man när man ändå är där bege sig till vackra Skagen. Väl i Skagen kan vi avnjuta salt hav, pittoreska byggnader och härlig kultur.

Kan vi inte låta Örebroare, Danskar och andra Stenalineresenärer få ytterligare anledning att besöka Uddevalla? Ett badhus kan locka människor från hela landet. Vi passar då på att uppmärksamma centrum, Gustafsberg och andra platser värda att besöka för dem, låta dem uppleva en gnutta havsbris, en räkmacka, ett museibesök eller varför inte låta dem kika lite på Skalbankarna? Kanske vill de också sova på Carlia?

Vi skulle med en grym simhall låta elit från norr till söder tävla om vem som simmar snabbast, vi kan låta publik sitta och titta på – kanske ta en fika samtidigt? Skulle inte det vara bra!

 

Allt har dock en baksida, är det värt det?

”Badhusdelen kostade drygt 300 miljoner kronor och hela anläggningen hade de första åren ett negativt driftsnetto på 40 miljoner kronor per år. Det innebär att samtliga kommuninvånare i Skövde i dag får betala nästan 800 kronor per år för anläggningen. Om man dessutom vill besöka badhuset är biljettpriset 120 kronor för vuxna.

– Nu går vi back 34 miljoner kronor per år, om 25-30 år ligger vi på minus tio miljoner kronor. Badhuset i Skövde kostade mer att bygga än två nya grundskolor. Det är Skövde kommuns största investering någonsin, men jag tror att de flesta kommuninvånarna tycker att det är värt sitt pris, säger Ingemar Linusson, fastighetschef i Skövde.”
Källa Expressen

Inte vet jag vad som vore bäst? Men visst är det kul att ibland spänna bågen. Minns väl när Uddevalla stoltserade med att ha sveriges största bioduk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here