Guldkorpen – Visionen som blev verklighet (och stackars er som missade den)

0
836

Guldkorpen är mer än bara en gala. Guldkorpen påvisar att en tillsynes halvtokig idé faktiskt kan te sig uttryck till att bli verklighet. Patrick Sundström mumlade något om en musikgala till mig någon gång i våras, både jag och han förstod då att man inte kan skapa en gala från grunden utan ett arbetslag, ekonomi eller backup. Sundström struntade i jantelagen, rimlighetslagen och bokade istället lokal, letade sponsorer och satte ihop en mycket kompetent jury.

Med visionen om att se hårdrockare i kostym, vissångare utföra tacktal och en musikgrädda från Fyrbodal mingla omkring med ett champagneglas i ena handen och segertecken med den andra uppfylldes alla hans (och våra) förväntningar och förhoppningar.

Undertecknad tog sig friheten att smita in bakom kulisserna någon timme före utsatt tid för avspark. Sundström var tillsynes lugn, snackade med husbandet, pekade, minglade och umgicks. Emma Åsenfors, kvällens konferencier var också hon både samlad och läste på de sista raderna i manuset. Sara Eriksson, kvällens värdinna, radade upp priser och diplom till kvällens vinnare. Allt gick i maklig takt. Ingen stress eller panik!

Precis som vi alla förfarande och förväntade oss steg sedan rockers in med kavaj och band T-shirt, popsångare med för lång lugg scannade av lokalen – ”var är baren, var är våra platser”. Jag satt vid sponsorbordet, där jag hejade på kända och okända ansikten samtidigt som det Livesändes av Bohusläningen. En mycket kompetent tjej sjöng strax intill ingången lite såndär härlig mingelmusik, och snart slog klockan färdigminglat- gå till bords.

Med en gnistrande vacker klänning och blodrött hår greppade Emma Åsenfors mikrofonen, hälsade oss alla välkomna till världspremiären av Guldkorpengalan. Övriga typ 200 gäster höll andan, och på de nominerade musikerna nedanför scenen kunde man skymta en och annan svettpärla i pannan.

Galan flöt på under kvällen, priser delades ut, tacktal genomfördes, musiker från Fyrbodal underhöll oss med musik. Föreningen Musik mot Cancer mottog ett hederspris, och som alltid på en gala blev baren mer frekvent besökt ju senare timvisaren visade.

En legend är skapad, nu ska några av vinnarna ge sig ut på en liten turné i Fyrbodal. Vi kan förvänta oss en framtid där framstående musiker gastar efter att då en plats i juryn, en framtid där nomineringar haglar in!

Hatten av för Patrick Sundström och alla andra inblandade.

Foto: Elitestudio

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here