En ny, riktigt nice restaurang i Uddevalla.

0
3982

Restauranger på köpcentrum är inte sällan synonymt med snabb slafsmat eller kaffe och bulle. Kanske en varmkorv. Asian Town ändrar radikalt på det!

Precis vid ingången på mittsektionen på Torp finner du Asian House. En enormt stor restaurang med gott om sittplatser i olika varianter. Långbord, kortbord. Bås eller traditionellt. Allt just nu Coronaanpassat.

Lokalen är smakfullt inredd med stort fokus på behaglig belysning och trevliga bås. I nedre hörnet en liten lekhörna för barn, är också det ett stort plus. Behaglig musik förgyller lokalen. För er som uppskattar YoMo i Uddevalla, här har vi samma man bakom konceptet. Yong, en ung, positiv entreprenör som driver en bit över 10 restauranger i västsverige. Parallellerna mellan Asian House och YoMo är många.

En restaurang med bra mat men smaklös inredning, är inget för mig. Stämning och atmosfär smittar smaklökarna, därför var förhoppningarna stora redan innan jag ätit.

Hursomhelt, en restaurang utan bra mat är inte heller en bra restaurang, hur trevliga lokalerna än må vara.

A la Carte eller Buffe, du väljer själv. Jag rekommenderades att prova Buffen, vilket jag i efterhand insåg vara ett bra val. Jag rekommenderar er att inte lägga upp alla rätter på en gång på tallriken. Gå istället fler gånger. Låt varje rätt få glänsa i sin ensamhet, då dess smaker bättre rullar ut och in. Det räckte dock med att jag såg att det fanns anka på buffen så var jag såld. Min favorit!

Bufferätterna är många, välllagade och smakrika. Precis som namnet antyder, Asian Town, så är maten asiatisk, utan att ha stannat på enbart ett Thailändsk kök. Rätter med influencer från Japan, Kina, Mogoliet och Thailand fanns att välja på.

Jag startade med några bitar sushi. Ovanligt smakfulla med lite hetta i från dressingen ovanpå. Lite roligare varianter än på många andra ställen erbjöds. Beef Maki var fantastiskt god.

Vidare till buffebordet, som jag tidigare nämnde var ankan fantastiskt god. Lagom fet, mör och smakrik. Den friterade kycklingen var krispig och det stekta riset smakade bra mycket bättre än traditionellt ris. Ett plus!

Den sötsura såsen var bra den med, men jag saknade dock jordnötssås som jag tycker gifter sig med ris och kyckling.

Som grädde på moset får gästerna en liten skål, som efter maten fylls med mjukglass som dessert. En trevlig bonus!

Sammanfattningsvis.

Uppskattar du trevliga lokaler och mat med gott om Asiatiska smaker, är detta en restaurang för dig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here