Sjömila! ”texterna är bärande för musiken och slår ofta an ett visst svenskt vemod”

0
760

Sjömila! För de som inte vet vilka ni är, berätta mer! 
Sjömila spelar svensk 80/90-tals inspirerad pop med ett mer modernt sound. Vi tycker att vår musik fyller en lucka i svenskt musikutbud. Många av våra låtar är skrivna som duetter med mig och Erica, och som många har sagt, ”gifter sig” våra röster bra ihop. Musiken rör sig mellan visor till pop-rock. Texterna är bärande för musiken och slår ofta an ett visst svenskt vemod. Kärntruppen består av de tre bandmedlemmarna Magnus Sjöqvist ( gitarrist och producent) Ulf Michal (sångare och låtskrivare) Erica Larsson ( sångerska)

TV-sändning nyligen?
Bandet har varit aktiva i endast ett år och mycket har hunnit hända sedan vi släppte vårt första album. I december 2016 blev vi av Nordens största musikmagasin GAFFA utsedda till ”månadens osignade band” och fick en fin recension av låten ”Kom Vinterstorm ” Något vi är mäkta stolta över. I februari blev vi kontaktade av bokningsansvarig på TV4 för Bingolotto, och vi  fick en förfrågan om vi ville vara med. Svårt att inte tacka ja till ett sådant erbjudande. Den 12 mars medverkade vi med vår nyskrivna singel ”Fallit” och responsen har varit enormt positiv.

Ulf Michal (sångare och låtskrivare), Erica Larsson ( sångerska), Magnus Sjöqvist ( gitarrist och producent)

Tre singlar och ett fullalbum, alla finns på Spotify! Kul! När kan lyssnarna förvänta sig nästa platta?
Just nu håller vi på att skriva och producera nya låtar. I juni släpper vi en ny singel och i oktober ett fullängdsalbum. Vi är inte rädda för att utveckla musiken, utan skapar det vi får feeling för. Albumet kommer att låta lite råare och texterna kommer vara mer nära och innerligare. Vi har ett nära samarbete med en studio nere i Falkenberg, PPP-recording. En riktigt fin studio som är fantastisk att jobba i.

Vilken låt är enligt er Sjömilas bästa hittills?
Om vi lyssnar på våra fans är det fortfarande låten ”Lugnt Nu”, men själva är det ju alltid den låten som vi jobbar med i studion, som ännu ingen har hört. Annars är vi väldigt nöjda med våra sista singlar ”Kom Vinterstorm” och ”Fallit”

Hur ser framtidsplanerna ut?
Sjömila är ett hobbyprojekt som blivit så mycket större än vi någonsin kunde tro. Jag är gammal nog för att ha karriären bakom mig, berättar Ulf, och fortsätter – Numera gör jag bara sånt jag tycker är roligt och strävar inte så mycket längre efter att klättra för klättrandes skull. Jag är sexbarnsfar och har tillräckligt att göra för att få mina barn att lyckas med livet.

Någon spelning inplanerad i Uddevalla framöver?
Närmast nu den 11 maj har vi ett gig på en jätte mysig krog i Göteborg, en krog vid hamnen vid Klippan som heter Porter Pelle. Den 28 maj har vi ett spännande gig i Håverud i Dalsland. Tillsammans med en stor kör som tolkar våra låtar framför vi både gamla och nya Sjömila låtar. Vi försöker också få till några konserter på hemmaplan – det lutar åt att vi medverkar på Uddevalla kalaset. USS hade varit skoj att få spela på, men de svarar inte ens på våra mail. Det tycker vi är kasst -men är på lika gott humör ändå!