TILLSAMMANS BLIR VI STARKARE

0
732

Det gick så fort. Förutsättningarna att driva företag inom besöksnäring och detaljhandel förändrades över en natt. Insatserna att stoppa Coronaviruset har bidragit till att näst intill inga kunder besöker hotell, restauranger, kaféer och butiker och avbokningar rullar in snabbare än en blomma springer ut i fullt solsken.

Jag vill påstå att all egenföretagare är lösningsfokuserade och innovativa inte minst i motvind. Ljungskile Havsdelikatesser och LO Bikes kan genom ett samarbete erbjuda hemlevernes av färsk fisk. Bistro Baggen har börjat med hemkörning av lunch till både företag och privatpersoner. Kerstin på Torget, Musselbaren m.f erbjuder middag för avhämtning. Konditori Snäckan på Gustafsberg öppnar sin uteservering för umgänge redan till helgen en månad tidigare än planerat.

Foto: Linda Gjerdrum

Jag vill ändå uppmana er kära läsare till att ej isolera er, om ni ej har några symtom vill säja, det finns trots allt många friska i vårt land fortfarande. Våga gå ut, umgås, ät lunch ihop, ses på en after work, fortsätt handla – unna dej god ost, skäm bort dej med massage eller köp en fin inredningsdetalj.  Vi behöver tillsammans supporta de företag som skapar levande platser att bo på om de ska finnas kvar. Så med sunt förnuft och megaportion av försiktighetsprinciper samt stor respekt och omtanke för och om varandra, fortsätt umgås, stötta dina lokala företag och glöm inte tvätta händerna!

Måste även passa på att dela min kloka kollega Roger Salomonsson, verksamhetsansvarig på Destination Uddevalla reflektion om rådande läge:

”Vi befinner oss i en tuff situation för besöksnäringen. Vi kan inte förutspå hur omfattande och långvarigt detta blir, utan får förhålla oss till de restriktioner som sätts. I det korta perspektivet får vi sätta fokus på närmarknaden så långt det är möjligt. Nå ut till våra fans och lojala besökare! Anpassa erbjudandet med bokningsregler, frukost på rummet, take away eller någon annan service utöver det vanliga.

I det längre perspektivet så finns behovet av att resa, upptäcka och uppleva kvar. Konsekvenserna av epidemin blir sannolikt långtgående. Nu och framåt är kreativitet och samverkan ett måste. Erbjud något nytt. Något utanför dörren. Naturen är vår största tillgång! Nu mer än någonsin. Skapa paketlösningar med naturupplevelser. En vandring på fjället, en guidad cykeltur, en picknickkorg eller kanske lyfta det som ”grannen” har. Gör något ihop med ”grannen”. Tänk i nya banor. Hitta samarbeten. Hitta möjligheterna och kommunicera ditt erbjudande.”

Foto: Per Pixel, Hafsten

Tips på uteaktiviteter med nära och kära finns på uddevalla.com ❤️ ❤️ ❤️

Var nu rädda om varandra!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here