Mors dag! Varför, hur och var den skall firas!

0
374

Vi matas på med nya jippodagar. För att nämna några så nämner jag kanelbullens dag, chokladbollens dag och pizzans dag. Visst kan man fira kanelbullen, men än viktigare är det att fira en mor. Uppmärksamma alltid din mamma eller fru, men just på mors dag ska det göras lite extra! Det finns förstås de som inte har en mor kvar i livet eller en fullgod relation med sin mamma, till er rekommenderar jag att fira någon annan mamma du känner! Grannen, brorsans fruga eller kanske din moster? Mammor är förjävla bra, utan dem hade varken jag eller du funnits!

Jag har många mödrar att fira, dels min egen mamma, jag har en svärmor som ska firas och en flickvän som är mamma – som självklart ska firas. Man måste inte köpa en bukett rosor på närmsta mataffär om man inte känner för det, man kan köpa vad som helst som man tror att mamman som ska firas kan tänkas önska sig, och det precis tvärtemot det vi är matade med, så är det inte tanken som räknas, utan resultatet.

För er som inte har koll, så är Mors dag redan nu på söndag, så ska ni beställa något fint på webben till er partner eller mamma, beställ då redan igår helst. Man kan klichéartat köpa rosor, hjärtformade chokladaskar eller underkläder. Men man kan också ge frukost deluxe på sängen, en massage, ett hotellövernattning eller en härlig middag på närmsta restaurang. Om du väljer det sistnämnda alternativet är det viktigt att scanna av utbudet.

Det är tråkigt om restaurangen är fullsatt eller stängd när ni kommer dit uppklädda och förväntningsfulla, och istället tvingas äta en mosbricka i bilen. Se till att kolla vilka restauranger som har öppet och boka bord!

Som en liten hjälp på traven delar jag med mig av några grymma Mors-dag-deals på restaurangerna omkring oss:
(Jag uppdaterar efter hand som restaurangerna släpper grymma deals!)

O´Learys erbjuder en Boston Celtic BBQ Cheesburger och deras egen öl Brooklyn Founders Choice för 199 kr!
1803 erbjuder en kolgrillad Entrecote med efterrätt för 250 kr
Cyrano erbjuder valfri pizza till varmrätt och chokladmousse till efterrätt för 149:-.

 

 

Kerstin på torget erbjuder både två och trerätters!

Laxbutiken i Ljungskile dukar upp en härlig laxbuffe!
Villa Lindesnäs erbjuder utöver en fantastisk utsikt, också fantastisk mat!