Uddevallagrabben Marcus Larbrings revansch – och Guldbiljett! Här startar Idolresan!

0
344

Jag kollade precis på klippet där Marcus Larbring satte Idoljuryn i tårar. Även jag fick mig en tår i ögat, inte minst eftersom jag hade förmånen att få träffa Marcus en hel del under hans ungdomsår. Jag har tidigare skrivit att jag mindes honom med värme, och att han skulle sätta avtryck i många människor med hjälp av sin röst var inget jag någonsin tvivlade på. Marcus berättar i klippet att han inte hade det lätt under sin barndom, han fick inte sällan utstå utanförskap och mobbing av andra. Marcus har satt ord på sina upplevelser, vilket nu resulterat i en guldbiljett. En välförtjänt revansch! Drygt 800 000 tittare fick igår ta del av hans historia – och talang.

Vi har här hemma, hela familjen, bänkat oss framför datorn och sett klippet flera gånger. Marcus härliga energi och härliga röst lär vi få se mycket mer av i framtiden.
Stora lyckönskningar!!!

Jag delar med nedan med mig av tidigare texter jag skrivit om honom.

 

Jag träffade Marcus Larbring första gången då han gick i högstadiet. Redan då var musiken hans största fokus, och jag minns mycket väl hur han ofta bönade och bad om att få bli insläppt i musiksalen på skolan, före under och efter de vanliga lektionerna. Då Marcus inte fick tillgång till musiksalen uppehöll han sig gärna i uppehållsrummet tillsammans med en gura och en skock elever kring honom som bara njöt. Marcus spelade och sjöng sig igenom högstadiet, och det rådde ingen tvekan om att han skulle fortsätta med musiken efter tonårsåren. Jag minns honom med värme!

Idag är Marcus 25 år gammal och precis som jag och alla andra förutspådde var det musiken som skulle fortsätta vara hans kall i livet. Marcus har hunnit med att spela sig igenom Plusgymnasiets musiklinje och idag är det Ljungskile Folkhögskola som får njuta av hans begåvning. Marcus sjunger och spelar gärna tillsammans med sin mamma, Christine Larbring, och inte sällan finner man dem intill en orgel vid någon av Uddevallas kyrkor, eller ibland finns de att finna på bland annat Yerbas gräsmatta eller någon annan pub i Uddevalla.

Marcus arbetar som  trubadur och körledare och har tidigare sjungit med Tommy Nilsson och har haft konsert med Jack Wreesvijk, Jack som för övrigt liksom mig, ser Marcus som en naturbegåvning. Deras konsert på Blomsterkroken var en mycket uppskattad tillställning.