En restaurangupplevelse i Uddevalla!

0
352

Häromdagen blev jag utbjuden på restaurang. Fritt val – du bestämmer var du vill äta.
Mitt val föll på Meatings. Det är lätt att tro att man inte behöver boka bord i vår stad, men när vi äntrade Meatings denna mulna tisdagskväll i september visade det sig att det var fullbokat. Vi hade inget annat val än gå vidare. Den lilla smula missnöjdheten över att inte kunna äta just där jag önskade, vägdes upp över glädjen över att det faktiskt var fullbokat en tisdagskväll!

Vi gick längs Kungsgatan och smög in på Mortens. Den relativt nyrenoverade undervåningen andas klass och stil, men deras meny däremot tog inte hänsyn till intrycket för övrigt – då priserna är humana, rent ut sagt låga.

Jag beställde en bit ryggbiff, potatis, primörer och bernaise. Inget omvärldsomvälvande val, men när första tuggan fann min gom så dansade gomspelet, världen stannade och smaklökarna dansade och sjöng. Perfekt stekt kött, med en härlig underton av grillsmak.

 

Också min sambos mat smakade toppklass, hon åt en fräsch burgare med somriga smaker.

Så nu vet ni, Mortens är mer än bara ett nöjespalats, det är också en utsökt restaurang!

[ajax_load_more post_type=”post” category=”food-and-drink”]