Jakten på den perfekta hamburgaren. 1803…

0
517

Jag har frågat flera olika krögare, vänner och bekanta följande:
– Vad beställer du oftast på restaurang / vilken tror du är den mest beställda maträtten?
Genomgånde och allt som oftast är hamburgare det rätta svaret. Det finns både dedikerade hamburgerhak och det finns restauranger (i multum) som serverar burgare.

Jag är en stor vän av dessa, och påstår mig ha kött nog på benen att uttala mig i frågan, då jag inmundigat burgare runt om i världen under de senaste 20 åren.

 

Igår tog jag med min familj mentalt till en pub någonstans i Leichester, men i verkligheten låg den intill Meatings. 1803 förmedlar en känsla av man förflyttas i både tid och rum långt ifrån Sveriges typiska pubkänsla. Menyn däremot talar för att du istället stigit in på en pub någonstans i Amerika, bortsett från att ribsen saknas finner du både burgare, pizza, chips och stek på menyn.

Nåväl.

1803 erbjuder en deal, där du får deras standardburgare och en öl eller alkoholfritt alternativ för 99 kr.
Vi beställde två sådana samt två barnburgare med pommes. I klassiskt Brittisk stil beställer man mat och dryck vid baren. 301 kr betalades och maten serverades bara tio minuter senare.

Hamburgaren var stekt medium, med en rejäl skiva cheddarost och karamelliserad lök, en lagom dos sallad och tomat. Klassiskt och enkelt! Mjukt och luftigt briochebröd som pricken över i-et. Pommes var av typisk pubkvalite, krispiga och matiga. Jag kan inte annat än att ge hamburgaren full pott, tummen upp för inredningen och stämningen de lyckas förmedla i lokalen och den kan vara den mest välinvesterade hundralappen man kan göra i den här stan?!

+ Grym burgare
+ Härlig och avslappnad miljö
+ De låga priserna
+ Trevlig och engagerad personal

[ajax_load_more post_type=”post” category=”food-and-drink”]