Upprop för TS/Britta!    

0
254

Du har säkert sett henne flera gånger när du promenerat vid Riverside-ängen eller kört förbi på Bastionsgatan – TS/Britta, Uddevallas egna skolfartyg!

T/S Britta är en tvåmastad galeasriggad segelskuta, som med ideella insatser gör seglingar med alla som är intresserade av marin utbildning och verksamhet; ungdomar, skolklasser, företag, konfirmander och grupper eller andra som vill komma ut på sjön för en häftig upplevelse. En av eleverna som seglade med beskrev det som att ”- …vara ute och segla med Britta är som att vara ute och segla med en go och glad familj som har En båt och vips är du en del av den!”

Gemenskapen är god och arbetet lätt när vi hjälps åt och det finns verkligen något att göra för alla! Det är massor att göra för att driva och underhålla Britta och många krafter behövs för att hjälpa till med skötseln av vår generösa dam.

I snart 30 år har Britta funnits i Uddevalla och seglat skolungdomar och vuxna längst med västkusten och nu behöver hon hjälp!

Ekonomin är en sak som föreningen kämpar med men än mer är bristen på folk som vill och kan engagera sig! Det finns uppgifter alltifrån att segla som skeppare, till att vara med och dammsuga kojerna inför vårsäsongen, till att baka bullar innan en segling, till att söka sponsorer mm mm. Välkommen med i arbetet, du behövs och det är skoj!

Lördag 21 oktober 16:00  håller föreningen ett möte dit du är välkommen om du är nyfiken eller om du bestämt dig för att vara med. Det gäller att vi blir fler som ställer upp för att vi ska kunna driva verksamheten och för att Britta ska finnas kvar i Uddevalla. Vi möts vid Britta 15:45 och går gemensamt till möteslokalen vid Gustav Mattsson väg 2. Välkommen dit!

Du är också välkommen till Britta innan på lördag då vi hjälps åt att vintertäcka henne, start från 10:00.


Vi finns på sociala medier, Facebook samt hemsida www.tsbritta.se