Filminspelningsplatser i Uddevalla (Uma Thurman?)

0
3004

Om jag råkar känna igen inspelningsplatsen när jag tittar på film, händer direkt någonting inom mig. Egentligen är det kanske lite löjligt men igenkänningen är trots allt cool! Film i väst spottar ur sig filmer och merparten av dessa spelas delvis in i Uddevalla.
Hjälp mig fyll på listan.!

The House That Jack Built, 2017-,Lars Von Trier,  Uma Thurman..

Uddevalla Hamn ska ha varit inspelningsplats åt kortare delar av filmen, en Gunshop skall ha skapats tillfälligt.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, Felix Herngren, Robert Gustafsson..

Det är inte lätt att se, men jag vet – det är Myråsvägen, Dalaberg som är inspelningsplatsen på ovan scen. Jag gick förbi under inspelningen och jösses – det var proppfullt med olika bussar och tält och människor runt inspelningsplatsen.

Blå Ögon, svensk serie, 2014-

Ett tränat Uddevallaöga behöver ingen beskrivning över var bilden är tagen, men är du utomsocknes men ändå vill veta? Kungstorget Uddevalla!

Mig äger ingen, 2013, Mikael Persbrandt

Rätta mig om jag har fel, men visst är det Norra Drottninggatan vi ser här? Bra film och ännu bättre bok är det iallafall.

Fler filmer som är helt eller delvis inspelade i Uddevalla:

101 åringen

Fyra år till, 2009, Björn Kjellman

Simon och ekarna

Tjenare kungen (2005)

Bang Bang Orangutang, 2005, Mikael Persbrandt

Miffo, 2003

Patrik 1,5

Bäst i Sverige! (2002)