Hur LAN förändrade mitt liv och därför är Uddelanet viktigt!

0
470

Som tonåring var jag inte sällan en riktig skit. Jag kunde föra mig väl, och de lärare jag kom överens med upplevde mig som social och trevlig, men de jag ansåg mig att inte vara på god fot med kunde uppleva mig mindre omtycksam. Tonåren bestod för mig av en frigörelseprocess där jag gärna sparkade på lyktstolpar, körde moped för snabbt och jag drack för många folköl. Balansgången med att vara i en frigörelseprocess och att vara kriminell är hårfin för en tonåring som är lost i hormoner.

På fritidsgården där jag växte upp fanns det framförallt en fritidsledare som trodde på mig. Istället för avstängning eller bestraffning fick jag förtroende och ansvar av honom, och inte snart fick jag ansvara för att ha LAN på fritidsgården. Intresset för datorer och LAN-ande låg överhängande i luften och jag tror att jag och mina vänner tyckte det var skönt att släppa på garden och kunna hänga framför en skärm istället för att spänna musklerna och tuffa omkring i stan.

På dessa LAN fanns liksom inga restriktioner på hur vi umgicks över åldrar, ursprung, eller samhällsskikt. Jag knöt kontakter och blev vän med 15 år äldre grabbar, och jag fick förebilda mig till yngre människor. Vi samlades, svettades, luktade, spelade, åt och umgicks under intensiva dygn med näsan framför tjockskärmarna. En speciell gemenskap!

Nog om det. Nu är det snart dags för Uddelanet. 

Uddelanet blev inte av förra året och det har funnits ett behov av ett LAN i Uddevalla. En grupp ungdomar skapade LAN-föreningen ”Uddevalla goes rosa”. Som vill skapa en trygg la-miljö för alla. Tjej, kille eller ickebinär alla ska känna sig välkomna. istället för feta prispotter satsar dem istället på coaching. Minetta Wilhelmsson kommer upp från Skåne och håller i en coaching session.

Tack vare att uddevalla kommun går in som huvudsponsor kommer lanet även ha öppet på dagarna för allmänheten och fyllas med roliga aktiviteter. Det kommer bjudas på föreläsningar och roliga aktiviteter som ska passa hela familjen.

plats högskolecentrum
när 6-8 april
biljetter
https://kippu.events/sv/store/order/81