5 saker som gör Uddevalla bättre än Stockholm

0
1512
  1. Saltvatten!
    Vem gillar inte saltvatten. Friskt och doftande har den byggt vår kust och gett oss fårade vindpinade kinder och sillinläggningar och krabbfiske.
Vi kan bada och simma i SALTVATTEN!

2. Att kunna vänta i lugn och ro!
Beslutet togs för en evighet sedan, men ännu har inte första spadtaget tagits. Men den som väntar på något gott..!

Vi är uthålliga och kan i lugn och ro vänta på att saker ska hända. Ingen stress för oss inte.

3. Expansion!
Byggkranar skapar byggkranar, vi har en  riktig utvecklingsboost. Vi ska lägga beslag på varenda byggkran från Skåne till Mora! Gör som Dubai, ställ bara ut dem så att de syns. Då börjar det snackas om staden som satsar stenhårt. Uddevalla hade nyligen SJU lyftkranar igång samtidigt medan Stockholm bara hade 6 stycken!

4. Dialekt.
Har ni tänkt på att vår härliga dialekt med våra i-ande -i återkommer i Stockholmskan?
En populär teori är att det var föregångarna till dagens semestrande huvudstadsbor som införde det surrande i-ljudet på hemmaplan. I början av 1900-talet blev det à la mode för stadsbor att ägna sig åt friluftsliv och havsbad. Väskusten blev ett hett resmål, och välbärgade stockholmare kom farande med fyllda börsar och stolliga idéer om hur man bäst firade semester. Många Stockholmsbarn tillbringade sina somrar i Bohuslän, och med tanke på hur lätt barn tillägnar sig språk, hann de utan vidare lägga sig till med en ny dialekt på ett par månader. Normalt försvinner en sommarlovsdialekt efter någon vecka in på höstterminen, men om nu en hel hoper barn kom tillbaka till Östermalm med ett bohuslänskt i-ljud, så hade de ju något gemensamt. Den här lilla resten av dialekt blev en statusmarkör, som berättade att man hade haft råd att fira sommarlov på någon fashionabel badort på västkusten.

Fiiiina Fiisken, med siiiilll i diiiill

5. Trafiken
Fördelen med att vara en kommun med typ 50 000 invånare är att vi får plats. Vi behöver sällan köa!