5 saker som hade gjort Uddevalla ännu bättre!

0
2277

Uddevalla är en bra stad med bra förutsättningar, men allt kan förbättras. Jag listar här fem saker som hade gjort vår stad än mer levande och tillgänglig!

 1. Stadshuset till centrum

  Om våra tjänstemän och politiker som idag befinner sig i Blåkulla istället hade huserat i centrum hade flödet i centrum ökat med nästintill ett tusental människor dagligen. Människor som med närheten till butiker och restauranger troligtvis hade utnyttjat dessa. En win-win situation.

 2. Översvämningsskydd och användande av den centrala kustlinjen.

  En mur som agerar översvämningsskydd är kanske inte det vackraste som finns, men att i åtanke bygga in sjöbodar, restauranger, glasscaféer och eventuellt använda sig av flytbryggor som skydd och fikaplats vore toppen! Räkor är inte Smögen förunnat, kanske Uddevalla också kan positionera sig som en marin kuststad?

 3. En riktig röjarscen!

  Jag vet inte vad ni tror, men skulle inte Springsteen hellre spela på Svenskholmen än på Scandinavium? Hursomhelst, en stor hållkäftenscen på Svenskholmen där såväl stora som små artister kan uppträda vore grymt. Kan Lysekil fylla Pinneviken med artister och besökare borde Uddevalla kunna det!

 4. Ett samlat Kulturhus

  Där konst, kultur och människor samlas. Där man kan låna en bok, lyssna på en konsert eller avnjuta ett glas champagne. Där vi kan ha konferenser eller hårdsrockskonserter, musikklasser eller mingelvernissage!

 5. Ett badhus vid havet

  Ett badhus som sträcker ut sig över havet, och använder sig av havets alla fördelar. En simhall med både sött och salt vatten. Tänk er att sommartid kunna gå ut på en enorm pir sammansatt med ett badhus där barn kan fiska krabbor, du kan simma tryggt och fritt från maneter och därefter kunna använda dig av en simhalls alla fördelar!