Spanska smårätter med de rätta smakerna! Que Pasa

0
940

Uddevalla har begåvats med så många bra ställen att äta på. En del stänger, nya tillkommer. En av de senaste tillskotten i den gastronomiska sfären är Que Pasa, med Luis & Bader bakom spakarna. Luis driver också den utmärkta lunchrestaurangen Svarta Örn, som erbjuder enligt mig en riktigt vällagad lunchbuffe.

Que Pasa är en klassisk tapasrestaurang som erbjuder ett 30-tal tapasrätter – Tapas betyder – En varieté av smårätter som är snabba, enkla och goda, i flera fall även nyttiga.

Tapas kan vara allt möjligt men det mest förekommande är skivor med olika sorters ost och skinka, tillagade grönsaker, friterad fisk och skaldjur i marinad.

Jag har i skrivande stund låtit mina smaklökar belönats med tapas från Que Pasa vid tre tillfällen. Jag har låtit mig avnjuta bland annat;
Nanitasfriterad ost- och skaldjurspirog.
Friterad bläckfisk med aioli och karamelliserad citron.
Grillad haloumi lindad med Serranoskinka med dijonvinägrett.
Salt och pepparrostad potatis med mojo rojo

Med mera!

Att individuellt skriva om varje rätt är omständigt, men sammanfattningsvis är maten mycket vällagad och sällskapet vid bordet vid senaste besöket drömde sig snabbt bort till Spanien. Smakerna sitter där de skall och miljön andas medelhavsrestaurang! De friterade bläckfiskringarna kan vara bland det bästa jag ätit!
Prisbilden är human – en tapasrätt snittar ett pris på ca 50 kr.
Att vara två personer och dela på ca åtta rätter är rimligt, och snabbt överslaget landar summan på ca 400 kr exkl. dryck. Rimligt!

I baren serveras klassiska drinkar, men jag vill slå ett slag för deras Sangria – du kommer inte att bli besviken!

Lokalen är mysig, med plats för både små och stora sällskap. För er som missat är den belägen i gamla Kvarterskrogens lokaler. Tipptopp!

Rekommenderas å det varmaste!

Öppettider

Tisdag-torsdag 16:00 – 23:00
Fredag 16:00 – 00:00
Lördag 15:00 – 00:00
Söndag 14:00 – 22:00