Vad händer egentligen på Kungstorget?

0
1057

Sedan i våras har ombyggnationen av staden ägt rum. Redan nu syns en del av resultatet i form av södra och delar av norra Kungsgatans makeover. Lättare framkomlighet, nya blomkrukor och allmänt snyggt och fräscht. Så härligt att se! Resten av Kungsgatan är också under full rekonstruktion, däribland torget. Men vad är det egentligen som händer på torget? Hur ska det se ut när det är färdigt? Och när beräknas det vara klart?

Skärmavbild 2018-10-02 kl. 16.46.47.png

Många ställer sig undrande, när ska det egentligen bli klart? Kommunens sida har inte uppdaterats sedan april, och mycket har hänt sedan dess. När man pratar med invånare i Uddevalla upplevs det som att många saknar information om status på bygget. I brist på information uppstår det lätt missnöje, tyvärr. En tråkig trend. Därför måste den ändras. Så i brist på information – fråga istället! Jag ringde Stefan Björling, centrumsamordnare, för att kolla status på Kungstorget.

Såhär ser läget ut nu: både etapp ett och två vara klara till preliminärt första december, i tid för julmarknaden. Men, datumet kan variera med några dagar från eller till. Vad som ligger närmst i tid rent handlingsmässigt är att plantera träden, montera de nya lyktstolparna samt trappan som skall anslutas ner mot Hasselbacken.

Det är inte särskilt långt kvar till december och jag känner mig förväntansfull inför resultatet!

Vad tycker ni? Kommer det nya torget att ge Uddevalla det uppsvinget som staden behöver?

/Linnéa