En cirkusbyggnad till Uddevalla!

0
471

Bohusläns cirkussällskap i Uddevalla får stöd med 5 miljoner kronor

Bohusläns cirkussällskap Reinos vänner i Uddevalla får stöd från Arvsfonden med 5 miljoner kronor för att anlägga en cirkusbyggnad.

Föreningens syfte är att bedriva cirkusverksamhet med barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning året om. För att kunna göra detta behöver föreningen bygga en ändamålsenlig och tillgänglighetsanpassad lokal.

– Reinos vänners projekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Hans Andersson, enhetschef Arvsfonden.

En cirkusverksamhet kräver anpassad anläggning för att kunna ha riggpunkter som håller för luftakrobatik (trapetser, tyger, lindansställningar). Anläggningen kräver också en takhöjd som andra anläggningar inte har. Rekvisitan ska riggas upp och hänga kvar/stå uppställd permanent. Lokalen ska också erbjuda en utställningshall om cirkusens historia, olika workshops och prova-på-verksamhet.

– Vi är så oerhört glada och tacksamma över detta stöd från Arvsfonden! Det betyder så mycket för oss och våra målgrupper. Äntligen är vi ett stort steg närmare att kunna förverkliga vår dröm Cirkuskvarnen i Grohed, säger Bror Paulsson, vice ordförande i Reinos vänner.

För mer information

Mattias Axelsson
Pressansvarig
Kammarkollegiet och Arvsfonden
070-292 81 02
mattias.axelsson@kammarkollegiet.se