Uddevalla får en ny matfestival med lokala aktörer!

0
1077

Samtidigt, i samband med Run Dirt Race blir det en lokal matfestival. Evenemanget flyttar från Gustafsberg till Museiparken och sammanfogar rörelseglädjen från Run Dirt Race med matvagnar och mattält från lokala krögare!

Dotte och Marcus beskriver evenemanget enligt följande;
NU J*VLAR BLIR DET FOLKFEST PÅ RIKTIGT, kära vänner!
??????
 
Run Dirt Race flyttar in till Museiparken, och ger samtidigt Uddevalla en lokal matfestival! En ny riktigt härlig tillställning mitt i centrum!
 
Run Dirt Race har under tre år fyllt Gustafsberg med deltagare och besökare. Tävlingen har haft ambitionen att bli en folkfestival och har under varje år vuxit med mer musik, mer aktiviteter och större publikunderlag. Publiken har fått mat från en lokal matvagn.
 
Den 30 maj 2020 kommer Run Dirt Race ha start och mål i Museiparken, evenemanget flyttar in till centrum med bansträckningen är fortfarande längs strandpromenaden.
Museiparken kommer att fyllas av lokala matvagnar, krögare och matverksamheter. Vi har i skrivande stund haft positiva dialoger med flera lokala restauranger och krögare! Vilka som är på plats, det lovar vi att redovisa frampå!
 
Vi vill locka dit restauranger med anknytning till Uddevalla och västkusten. Till skillnad från andra matmarknader vill vi också erbjuda mindre rätter till ett billigare pris, då besökarna har möjlighet att testa flera rätter.
 
Vårt mål med Local Food Festival är att ge Uddevalla, Västkusten och deltagarna en riktigt härlig matupplevelsedag, med underhållning, musik och inte minst glädjen i att följa deltagarna längs deras leriga kamp längs strandpromenden. Nu snackar vi folkfest! För alla!
Deltagarna, de bjuds på en valfri rätt från någon av matvagnarna.
 
Museiparken är bokad, vi släpper nyheter och information löpande.
 
Ett stort tack till alla inblandande längs resan, nu är det officiellt!
Burger King Uddevalla, Uddevallahem, Uddevalla kommun, Musselbaren, Chez Pierre Restaurang Uddevalla, Bohusläns Museum, Andreas Ullholm, Johan Romberg, Roger Salomonsson med flera för er tankar, idéer, feedback och påtryckning
 
Dotte Nielsen
Marcus Kårebrand
Run Dirt Race / Samhällsmedia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here