NU GRÅTER ALLA HIMLENS ÄNGLAR ELLER?

0
396

Min fina gamla morfar sa alltid att när regnet öste ner: att nu är det änglarna som gråter och det trodde jag länge på som litet barn. Jag fick såklart den vetenskapliga vetskapen berättad för mig om hur regn uppkommer lite senare i skolmogen ålder och då jag några år senare sjöng denna kända kanonlåt i kör;

//:Vattenmoln som faller ner som regn och snö
som smälter ner och rinner i snabba bäckar
som porlar,
glider fram i älv och flod,
Vilar i en blank sjö eller gungar ut i havet,
Solen värmer hav och sjöar,
fukten stiger upp mot himlen och bildar://

Foto: Linda Gjerdrum, Strandpromenaden

Allt blev glasklart av den texten och jag intresserade mig för att läsa väder och klimat på Göteborgs Universitet. Kursmaterialet var på danska och min danska var si sådär på den tiden varpå jag beslöt mig för att gå en reseledarutbildning på Mallorca där en av kurserna va nordiska språk.

Så hamnade jag i turismbranschen 19 år gammal och har blivit ”fast” där sen dess, då jag älskar god service, både att ge och få, att upptäcka nya platser och förmedla kunskap om platsen till de som nyfiket vill lyssna och fråga, så även jag kan få mig att lära mig ännu mer.

För er som undrar så varken pratar eller skriver jag danska och universitetspoängen i väder och klimat de är fortfarande ej tagna. Fast man ska aldrig säja aldrig för jag tror på livslångt lärande!

Tillbaka till det där med gråtande änglar, det kanske ändå ligger någon liten sanning i det? De blickar ner på jorden och ser att vi behandlar vår planet Tellus illa och även varandra stundom via maktmissbruk och egoism och vill ge oss en besvärligare vardag med litervis med vatten som irriterande väller ner, dag efter dag efter dag. För att vi ska tänka till lite extra!?

Dvs måste vi flyga från den vackraste plats som finns på semester för att uppleva något unikt? Jag svarar nej – hemestra på t ex Bassholmen i sommar! Vem vill inte äta frukost med denna vyn?

Foto:Linda Gjerdrum

Måste vi ta bilen när vi kan åka buss eller skärgårdsbåt (en del av året)?  Måste vi äta importerad mat när det finns närproducerad? Även här svara jag nej och tipsar om Rekoring!

Här kommer även ett tips till alla er som kanske blev sugna på att sjunga med andra som gillar att sjunga är att gå med i Joyvoice, en popkör för alla & som vanligt vill jag även tipsa upplevelser i Uddevalla på uddevalla.com.

P.S: Jag gav inga nyårslöften om att blogga oftare men jag hoppas få mer tid att dela MITT UDDEVALLA med er. ❤️ ❤️ ❤️

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here