Evolution Records. En vinylbutik till Uddevalla.

0
1666


Evolution Records
, så kommer butiken som säljer vinylskivor heta. Martin Webb som öppnar butiken inom kort, fick idag nycklarna i handen och han ska snarast börja att inreda butiken. Martin har precis som många andra återigen börjat intressera sig för vinylskivor, eller LP-skivor som några väljer att benämna det. Han har köpt och sålt, precis som många som hittat hobbysamlandet, en del skivor skivor via nätet. Ofta är fraktkostnaden dock lika dyr som skivan själv, och inte sällan skadas skivorna i frakten.

I Uddevalla finns det ingen dedikerad vinylbutik, så Martin ser sin chans att kunna hålla på med sin hobby och samtidigt fylla ett behov han tror finns i Uddevalla. I Trollhättan, Vänersborg och Göteborg kan man finna en handfull butiker, så det är väl självklart att Uddevalla också ska ha en vinylbutik, säger han. Under 2016 ökade vinylförsäljningen med 70% jämfört med föregående år, och vinylförsäljningen står för nästan 4% av den totala musikförsäljningen.

Bland Martins favoritskivor återfinns hans Pearl Jam samling. Då jag frågar honom om dessa kommer vara till salu svarar han direkt att så inte är fallet. För några dagar sedan skrev Martin följande inlägg på Facebook:

”I Uddevalla finns det ingen butik som köper och säljer begagnade vinylskivor. Därför planerar jag att starta upp en liten vinylbutik som ska hålla öppet någon kväll per vecka och någon förmiddag på helgen. En hobbyverksamhet som förhoppningsvis kommer att glädja både mig och andra som tycker om vinylskivor.
Nu behöver jag hjälp av er i mitt nätverk för att fylla på mitt skivsortiment. Har ni eller känner ni någon som har skivor som kanske aldrig spelas som jag kan få köpa? Den som tipsar mig om en skivsamling som jag väljer att köpa erhåller en ”hittelön” på 5% av köpesumman.

Jag gör en seriös värdering och betalar upp till 60% av försäljningsvärdet som jag sätter i butik, men oftast lägre (20%) då det oftast rör sig om sk. standardplattor.”

Rariteterna är ovanliga men när de dyker upp kan jag betala mer.

Skicket på skivorna är också avgörande för priset.

Genrer jag eftersöker är: Jazz (modern jazz & fri-jazz), rock(metal), Progg, psych, soul, funk. reggae, disco, punk, blues, 60-tals pop.

Genrer jag undviker är: Klassiskt, dansband, Schlager m.fl

Skicka PM eller ring mig om ni har något tips eller egna skivor att sälja. Gilla gärna min sida Evolution Records

Inlägget ovan fick på några dagar över 90 likes och lika många delningar. Det om något är ett bevis på att butiken fyller ett behov!

Butiken kommer att drivas vid sidan av Martins heltidsarbete, och kommer därför att ha öppet några tillfällen per vecka – framförallt under helger och kvällar. Öppettiderna kommer också att styras av hur många skivor Martin lyckas få tag i. Öppettider och nya plattor i butiken kommer presenteras löpande på facebooksidan.

/Dotte Nielsen