Run Dirt Race närmar sig!

0
171

Vad är Run Dirt Race?

Spring, hoppa, kryp och klättra längs Sveriges vackraste strandpromenad! Så låter dess slogan. Hinderbanelopp är i ropet nu och det finns åtskilliga tävlingar runt om i vårt land. Gemensamt för de flesta är att de utspelar sig i snåriga skogar och dammar, men Run Dirt Race bryter normen och håller istället till längs Uddevallas stolthet!

När är det?

2017-06-03

Hur många deltagare deltar?

Det kommer att vara ungefär 400 deltagare!

Var är det mer exakt?

Start och mål är vid omklädningshytterna vid Bodelefälten, intill Landbadet.

Vad händer vid start och målgång?

Där önskar vi bjuda på en folkfest för såväl deltagare som dess familjer! Vi kommer att erbjuda en gratis barnhinderbana, vi kommer att spela musik och som publik kommer du att få ta del av deltagarnas upplevelse! Deltagarna kommer att starta i grupper om ca 20 deltagare, med ca 5-10 minuters mellanrum, därmed pågår tävlingen under halva dagen!

Hur har resan gått till?

Dagen D kommer allt närmare. Jag har svårt att vara objektiv när jag skriver om tävlingen, då jag, tillsammans med min vän Marcus är arrangör. Idén till tävlingen uppkom då vi satt uppe sent en kväll och diskuterade vad som saknas inom tävlingsspektrat i vår kommun. Det finns ingen motsvarighet, ännu.
Vår vision och målsättning med tävlingen är att den ska rikta sig till alla, och då menar vi till alla. Sex kilometer löpning och lättare hinder av varierad art. Bland de anmälda har vi allt från elittränade människor till de som aldrig tidigare varken sprungit en kilometer eller besökt ett gym. För många har detta varit startskottet till att börja träna – däribland min svärmor!

Vi satte inledningsvis ett tak på 300 deltagare, men är i skrivande stund uppe i över 370 anmälda, det är inte alltid lätt att säga nej. Vi har under den långa resans gång haft åtskilliga möten med olika företag och människor, alltifrån Snickare till Krögare, och överlag har vi blivit väl bemötta och fått mycket hjälp av näringslivet och kommunen.
Run Dirt Race är en del av Challenger Uddevalla!

 

Läs mer på Uddevalla.com eller Run Dirt Race hemsida