Torp byggs ut och växer stort! Vilka butiker hoppas du öppnar där?

0
965

Många har förstått att jag brinner för Uddevalla och dess utveckling, och därför får jag inte sällan frågan vad jag tycker och tänker om Torp köpcentrum. Torp, som nu funnits nästintill så länge jag kan minnas. Torp, som expanderat vid ett antal tillfällen. Torp, som är både älskat och hatat. Torp, är det en centrumdödare? Är Torp bra för turismen?
Torp är för mig ett utmärkt komplement till centrum. Vill jag fylla händerna med shoppingpåsar med kläder från både H&M och Carlings, då är det Torp jag åker till. Vill jag däremot flanera omkring, ta mig en fika, småhandla, spontanhandla – då är det centrum jag befinner mig i.

För några dagar sedan aviserade Håkan Pekkari, Torpchefen, att Torp skall byggas ut. Byggnadens långsida, den som vätter mot parkeringen kommer att byggas ut ca 50 meter meter. Fasaden kommer att bytas ut och istället för nuvarande kommer den nya att ha flera stora fönster, entrén kommer att centreras till byggnadens mitt.

Sportkedjan XXL blir med stor sannolikhet en av de nya butikerna, och det förs samtal med många andra företag kring vilka butiker som skall flytta in i de 15 000 kvadratmeter nya kvadratmetrarna.

Vilka butiker hoppas du skall flytta dit?

 

Återkommer inom kort med mer information och bilder!