Några av de bästa bilderna på vår vackra bro.

0
812

Uddevallabron är utan tvekan Uddevallas mest fotograferade bro, kanske rent av en av de mest fotograferade broarna i Sverige?
Bron breder ut sig majestätiskt över fjorden och man ser den nästan var än man befinner sig längs Uddevallas långa kust. 1712 meter lång är den, med en spännvidd på 414 meter.
Bron, som invigdes i maj 2000, är Sveriges näst längsta motorvägsbro efter Öresundsbron. Det finns hundratusentals bilder på bron, av varierad kvalité! Jag har valt ut några av de mest uppmärksammande bilderna på vår vackra bro.

Fotograf: Claes Thorberntsson

En av de bilder på bron som fått mest uppskattning är en bild tagen av Claes Thorberntsson. Bilden har över 1800 likes och hundratals delningar på Facebook. Bilden är tagen en dimmig sommarförmiddag. Claes tanke var att dels dokumentera vår vackra bro men även det fina området som finns omkring den.  Han valde just en dimmig dag eftersomatt det lyfter bilden till en mer konstnärlig känsla. Ett tips han delar med sig av är att tänka på är att ha en förgrund med träden för att på så vis få ett djup i bilden. Han väntade länge på att få ”rätt mängd” dimma.

 

Fotograf: Per Pixel

 

Fotograf: Lars-Gunnar Hallsten

 

Fotograf: Dotte Nielsen

 

Fotograf: Douglas Caldow

 

Fotograf: Lars-Gunnar Hallsten