Fem orsaker till att Uddevalla är bättre än London!

0
412

Jag har för tredje gången på några år varit i London. Denna gång var det tillsammans med min son på 13 år. London må vara en av världens världsmetropoler men störst är inte alltid bäst.. 

Trafiken

I London finns det ungefär 2.6 miljoner bilar. Ungefär 100% av dessa väljer att köra på fel sida vägen. Som turist var det halvjobbigt att cykla från Harrods till Kings Cross, då vi fick skäll för att vi cyklade på trottoaren och istället fick hålla oss (på fel sida) av vägen. Att cykla tvärtomtrafik är bara galet! Ska vi visa Londonborna Lelångenbanan!?

 

Uddevalla – London 1 – 0

Priserna på.. allt!

I Uddevalla kostar det typish två millar för ett shysst boende. I London kostar det ungefär 20 gånger så mycket. Att parkera kostar en bra peng och både öl och mat är en smula dyrare än hemma. Jag betalade över tretusen för två hotellnätter på ett tre(!)stjärnigt hotell. Carlia hade varit både billigare och en bättre hotellupplevelse!

Uddevalla – London 2 – 0

Igenkänningsfaktorn (och sifferfakta)

Om jag spenderar en  timme i Uddevalla centrum möter jag många bekanta ansikten. Med stor sannolikhet möter jag någon jag känner. Jag kan på kvällen gå till valfri pub och spontanträffa vänner eller bekanta. Uddevalla är lagom litet, eller stort. London har ungefär 8.8 miljoner invånare. Uddevalla har 56 000 invånare. Det får plats typ 157 Uddevalla i London. Lägger vi till antal turister som besöker London (31,5 miljoner per år) är vi uppe i 720 Uddevalla för att nå antalet människor i London. Det ger låga odds till att en Londonbo spontant springer på ett bekant ansikte. Kan det måne vara så att det som sägs är sant, att storstadsmänniskor är världens mest ensamma människor?

Uddevalla – London 3 – 0

Syre, luft och en go känsla i snoken.

Varhelst jag befinner mig i Uddevalla, så förnimmer min näsa en aning ton av salt, frisk luft. Jag kan andas fritt utan rädsla av att dra i mig avgaser eller andra dumheter. I London, där du precis lärt dig att det finns typ 2 600 000 bilar, ett otal bussar och lastbilar, bidrar dessa till en oangenäm doft av kolväten och bränt gummi. Det är i London inte ovanligt att se dem med munskydd över munnen – vilket i Uddevalla vore en nästintill löjlig syn.

Uddevalla – London 4 – 0

 

Maten

Britterna är inte kända för sitt kök. Haggis och Fish and Chips är paradrätterna, och diverse pajer. Tyvärr är deras Fish and Chips så turistifierad att det du bjuds på oftast är någon stelfrusen friterad importerad sej eller kolja med fettdrypande potatisbitar och översyrlig majonnäs. I mitt Uddevalla kan jag äta dagens fångst, jag kan äta lokalt odlad eller slaktad mat där jag vet att restaurangens syfte är att tillfredsställa mina smaklökar. Trots överflödet av restauranger upplever jag att London har mycket att lära av lilla oss! Jag och min son provade på KFC, och vad hände tror ni? Jag gick upp typ fem kilo. Direkt.

Uddevalla – London 5 – 0

 

Sammanfattningsvis.

London är stort, svulstigt och repetitivt. Mycket är sig likt varhelst du befinner dig. Tänk att du från Uddevalla Centrum kan ta dig till en badstrand på bara några minuter. Du kan andas frisk frisk luft och äta färskfångad fisk. Uddevalla är bra gött! För mer inspiration och information om vad som sker i Uddevalla, nu och framöver, besök www.uddevalla.com