Patrik Sundström, en grym kille med många bollar i luften! Som bland annat skall köra allsång på torget med Lasse Holm.

0
1371

Innan jag träffade Patrick Sundström första gången hade jag sett och följt honom på diverse sociala medier. Vi hade nästan ett ”vi känner varandra” förhållande innan vi träffades. När vi väl träffades minns jag att vi sa i mun på varandra sa – Åh, kul att ses på riktigt! Och det var kul, på riktigt. Trots att jag inte visste så mycket om Patrick än att han är inblandad i mycket i det som händer i stan…
På Näringslivsgalan hade han ett finger med i spelet och det var också han som var husbandet. Det framkom också att han arbetade som HR-chef på Kynningsrud. Några av er kanske känner igenom honom från Körslaget 2009? Han sitter i Näringslivsstyrelsen och då jag vid ett tillfälle tog initiativ till att dra igång en oktoberfest i Uddevalla var Patrik en av de första som räckte upp handen för att vara med i planeringen. Han är också egenföretagare inom musiken! En mångsysslande man!

Han har en stor portion humor men kan också vara allvarlig. En mångsidig man som jag ville veta mer om – därför bjuder jag här på ett personporträtt med honom, där han också berättar mer om vad som komma skall.

Patrik har i skrivande stund fem veckors semester, men han väljer att egentligen inte kalla det semester, då han under ledigheten sysslar med en av bisysslorna han älskar – att spela musik. Genom musiken hämtar och får Patrik energi, och då han är aktiv i sex olika band finns det många energistationer för honom. Att han spelar olika instrument i de sex olika konstellationerna talar för att han har någon form av musikbegåvning!  Trummor i Weddig Crashers, gitarr/sång i Dogtag, sång i Drugstore Cowboys, bas/sång i Doominator, gitarr/sång i Rock Bottom och som ensam rocktrubadur där han kallar sig Soundstream.

Soundstream är också namnet på hans egna företag, som förutom solospelningar erbjuder han inspelningsstudio och uthyrning av ljud och ljus till olika företag och privatpersoner. Patrik hade enbart i juli sex spelningar inbokade, men två blev avbokade av krögaren – vilket Patrik ändå säger vara lite skönt då det blir mer tid över till semesterhäng med familjen.

På Uddevallakalaset skall Patrik vara med som gästartist tillsammans med Lasse Holm och leda allsång på torsdag 27:e kl 18:00, sen blir det förmodligen en privatfest att underhålla på den 28:e för att sist den 29:e köra en akustisk spelning kl 18:30 och slutligen på kvällen avsluta hela kalaset som de gjort dom senaste åren med Drugstore Cowboys!!

Det skall verkligen bli hur roligt som helst, säger Patrik med ett leende. – Sen har jag dessutom fått en bokning till studion med en möhippa där bruden skall sjunga in en låt!!

Patrik säger själv att han nästan aldrig säger nej till saker, vilket blir tydligt när man läser ovan. Att Patrik ovanpå det också sprudlar av egna idéer och visioner gör att detta är en man att gilla, en som får saker gjorda! ”Det är ett spännande liv jag lever”. Patrik berättar vidare att han också har planer på att anordna en egen festival i området där han bor, en Kurverödsfestival! Han har också lyckats boka Chris Grey and The BlueSpand till Kerstin på torget, vilket också lägger epitetet artistbokare till hans resume.

 

Genom sitt engagemang i Uddevalla Näringslivs styrelse brinner och strävar Patrik bland annat för ett mer levande centrum och fler och större evenemang.

Hur ser din vision om Uddevalla centrum ut, frågade jag Patrik. Han svarar:

Jag hade gärna sett ett kulturhus likt det som finns i Trollhättan, eller fler restauranger som erbjuder livemusik. I dagsläget är det ju bara Köket, Folkets hus och Mortens som har nåt att erbjuda för den som gillar underhållning som inte är i bioformat. Det finns utrymmer för betydligt fler ställen med en live-scen, oavsett typ av underhållning! Sen vore det ju bra om alla uteserveringar kunde få lite mer spelrum sommartid. Det är ju det som lockar mest med centrum just nu! Jag tror inte alls på att etablera stora butiker utan mer det lilla pittoreska som skapar en exklusiv känsla som man inte kan få på ett stort köpcentra!!

Jag hade gärna sett ett kulturhus likt det som finns i Trollhättan, eller fler restauranger som erbjuder livemusik. I dagsläget är det ju bara Köket och Mortens som har nåt att erbjuda för den som gillar underhållning som inte är i bioformat. Det finns utrymmer för betydligt fler ställen med en live-scen, oavsett typ av underhållning! Sen vore det ju bra om alla uteserveringar kunde få lite mer spelrum sommartid. Det är ju det som lockar mest med centrum just nu! Jag tror inte alls på att etablera stora butiker utan mer det lilla pittoreska som skapar en exklusiv känsla som man inte kan få på ett stort köpcentra!!

Tre snabba:

Favoritplats?
1. I armarna på min älskling (det kärleksfulla valet)
2. Pub 1803 (som tilltalar mina sinnen)
3. Bubbelpoolen på altanen (finns inget som slår ett bad med min härliga lilla livfulla Noah)

Favoritrestaurang?
1803 måste jag nog säga, även om det egentligen är en pub men deras små burgare och pizzaslices är grymma till en kall go öl.

Får man inte missa i sommar?
Det självklara valet är ju såklart Uddevallakalaset där jag kommer att vara en del av underhållningen! Sen kan man ju kombinera kalaset med ett härligt dopp i havet från någon av Uddevallas många pärlor till stränder. Unda , Skeppsviken, Lindesnäs eller Bodele som exempel.