Uddevallabandet som erövrar Europa!

0
1704

Som gammal punkare gör det mig glad ända in i själen att vi har ett så begåvat punkband i Uddevalla. Braincoats!

Braincoats växer sig stora; album på Spotify, musikvideos på youtube med sammanlagt hundratusentals visningar. De har också bland annat varit ute på 4 europaturnéer, i länder som Ryssland, Ukraina, Rumänien, Bulgarien, Makedonien, för att nämna några. Här i Sverige har de fått äran att spela tillsammans med legender som Millencolin, De Lyckliga Kompisarna och amerikanarna i Me First and The Gimme Gimmes.

De har ännu inte nått sin stora publik på hemmaplan, men som du precis läste – de har turnerat Europa runt och kanske ligger resten av världen framför deras fötter?

De har precis släppt ett album på Spotify som spelar friskt! Du kan också se deras senaste musikvideo här!

Bandet består av Jonatan Turesson (sång & gitarr) Simon Grundberg (gitarr & körsång) Anton Svensson (bas & körsång) Elias Hagström (trummor). Samtliga är från Uddevalla och de är födda 1993 och 1994. Flera av bandmedlemmarna har gått i samma klass under gymnasiet. De har spelat tillsammans sedan 2012!

2018 ska vi försöka komma ut och spela så mycket som möjligt, och om allt går som planerat åker vi ut någon vecka i sommar och spelar på lite klubbar och festivaler i Tyskland/Tjeckien/Slovakien/Ungern, som vi brukar göra

När jag ställer frågan – när spelar ni i Uddevalla nästa gång? Svarar Anton;

Hoppas verkligen någon tar upp stafettpinnen efter Köket och skapar en lättillgänglig scen för oss lokala band, finns ju så sjukt mycket bra band i stan.

Jag kan inte annat än att hålla med! Fram tills dess, följ bandet på deras resa runt omkring i världen och lyssna mer än gärna på deras musik. Spotify-länk hittar du nedan!